GEENIT - RAVINTO JA RAVINTOLISÄT -kurssi

Geenitulkintakouluttaja Merja Lindströmin
GEENIT – RAVINTO ja RAVINTOLISÄT kurssi
Luontaislääkintäkeskuksessa on la 14.9.2024
Yrjönkatu 15, 28100 Pori.

 

Kurssi on suunnattu yksityishenkilöille, joille on tehty Nordic Genexin Terveys ja hormonit geenitesti. Kurssi järjestetään lauantaina klo 10.00 – 17.00 Luontaislääkintäkeskuksen koulutustiloissa. Kurssille otetaan osallistujia yhdellä kertaa enintään 30 henkilöä. Kursseja järjestetään aina tarpeen mukaan.

Geenitutkimuksen kautta on selvinnyt, että ravinnolla ja ravintolisillä voidaan vaikuttaa suoraan geenien toimintaan (nutrigenomiikka / epigenetiikka). Tämä on avannut aivan uuden tavan ennaltaehkäistä ja hoitaa terveysongelmia. Kurssilla käydään läpi geenikohtaisesti niitä ravintoaineita ja ravintolisiä, joita suositellaan käytettäväksi kyseisen geenin kohdalla.

Meillä on aivan uskomattomia tarinoita asiakkailta, joille ravinto ja ravintolisät on valittu geeniperimän mukaan.

 

GEENIT – RAVINTO ja RAVINTOLISÄT -kurssi la 14.9.2024

Kurssipäivän ohjelma:

Klo 10.00 -12.00
KEHON HYVINVOINTI
Osiossa käydään läpi geeniperimään liittyen pääosa puolustus- ja säätelymekanismeista sekä tekijöistä, jotka voivat vaikuttaa hyvinvointia heikentävästi, mutta joihin voidaan vaikuttaa ennaltaehkäisevästi elintavoilla. Osa-alueet, joihin kehon hyvinvointi osiossa keskitymme ovat:

METYLAATIO, katso linkki Tietoa metylaatiosta

TULEHDUSTEKIJÄT miten voimme vähentää kroonisia vaivoja aiheuttavaa hiljaista tulehdusta tukemalla tulehdukseen vaikuttavien geenien toimintaa ravitsemuksellisin keinoin.

DETOKSIFIKAATIO (kehon puhdistus) elimistöä kuormittavat niin elimistön omat aineenvaihduntatuotteet kuin ruoan sisältämät lisä- ja torjunta-aineet, ympäristömyrkyt, lääkkeet ym. keholle vieraat aineet. Kurssilla käymme läpi, miten tuemme elimistöä puhdistavien geenien toimintaa.

HAPETUSSTRESSI Vapaita radikaaleja muodostuu jatkuvasti kehon normaalissa toiminnassa, mutta tulehdukset ja ravintoaineiden puutokset nostavat radikaalien määrää vielä merkittävästi lisää. Kurssilla opimme, miten parannamme hapetusstressiin vaikuttavien geenien toimintaa, jotta voimme vähentää vapaiden radikaalien haitallisia vaikutuksia elimistössä.

Klo 12.00 – 13.00 Ruokatauko

Klo 13.00 – 14.30
AINEENVAIHDUNTA / METABOLISET TEKIJÄT tässä osiossa käydään läpi geenejä, jotka liittyvät rasva-aineenvaihduntaan, sokeriaineenvaihduntaan ja hormonitoimintaan. Geeniperimän, iän, sukupuolen ja hormonitoiminnan lisäksi myös fyysinen aktiivisuus, ravinto ja elämäntavat vaikuttavat yksilön hyvinvointiin. Pohdimme myös sitä, miksi jotkut lihovat helpommin kuin toiset ja mitä asialle voidaan tehdä huomioimalla geeniperimä.

TUKI- JA LIIKUNTAELIMET tuki- ja liikuntaelimillä on hyvinvointiamme ajatellen erittäin suuri merkitys, koska niillä ja niitä säätelevillä toiminnoilla on erittäin suuri vaikutus muiden elinjärjestelmien toimintoihin. Tässä osiossa käsitellään luustoon, niveliin ja lihaksiin vaikuttavia geenejä ja niiden toimintaa tukevia toimenpiteitä sekä ravintoaineita.

Klo 14.30 – 15.00 Kahvitauko

Klo 15.00 – 17.00
RAVINTOTEKIJÄT / ELÄMÄNTAVAT osiossa keskitytään ravintoaineisiin liittyviin geeneihin kuten kofeiini, laktoosi, rauta ja suolatasapaino. Käymme läpi näiden lisäksi vuorokausirytmiin ja uneen vaikuttavia geenejä, jotka lisäävät myös ylipainoriskiä.

HORMONIAINEENVAIHDUNTA osiossa käsitellään geenejä, joilla on vaikutusta suku- hormoneihin sekä kilpirauhasen hormonitasapainoon. Hormonitasapaino voi järkkyä ympäristötekijöiden, stressin, iän tai elämäntapojen vaikutuksesta. Terveyttä ja hyvinvointia ajatellen on tärkeää, että hormoniaineenvaihdunta toimii hyvin. Kurssilla käydään läpi toimenpiteitä, joilla voidaan tukea niin sukuhormonien kuin kilpirauhasen toimintaan vaikuttavien geenien toimintaa.

Kurssin hinta on 79 euroa henkilöille, jotka ovat tehneet geenitestin Luontais-Prisman / Luontaislääkintäkeskuksen kautta ja muille osallistujille, mikäli paikkoja riittää hinta on 99 euroa. Kurssipaikat varataan maksamalla kurssimaksu.

Suomen Terveysjärjestön jäsenet saavat kurssista 10 % alennuksen, ilmoittamalla jäsennumeronsa.

Kurssilaiset saavat ainutlaatuisen kirjallisen materiaalin geenikohtaisesti suositelluista toimenpiteistä ja ravintoaineista sekä muuta kirjallista materiaalia sekä kurssitodistuksen.

Kurssihintaan sisältyy myös iltapäivä kahvi/tee tarjoilu kahvileivällä, joka on gluteeniton ja laktoositon.


Tiedustelut ja kurssipaikan varaukset:
luontais (at) luontaisnetti.fi

Kurssipaikan varaaminen edellyttää kurssimaksun suorittamista, joka on SITOVA.

Mikäli kurssimaksu on suoritettu, mutta ei pääse osallistumaan kurssille on oikeutettu saamaan kurssimateriaalin itselleen. Toinen vaihtoehto on, osallistua myöhemmin samalle kurssille, mikäli niitä järjestetään.

Pidätämme oikeudet kurssiohjelman muutoksiin.

Kurssipaikka:
Luontaislääkintäkeskus, Kauppakeskus Teljäntori,
Yrjönkatu 15, 28100 Pori.
Puh. 02-6413442

Tietoa Terveys ja hormonit geenitestistä LUE TÄÄLTÄ

Metylaation vaikutus elimistöön LUE TÄÄLTÄ

Vita Aktive® monivitamiini-hivenainevalmiste tukee elimistön metylaatiota ja normaalia immuunijärjestelmän toimintaa. LUE TÄÄLTÄ

LAHJAVINKKI
Terveyden ylläpitoa ja sairauksien ehkäisyä ajatellen kotimainen Nordic Genexin geenitesti on paras lahja itsellesi ja lähimmäisillesi. 
Lue lisää geenitutkimuksista