Porin Luontaislääkintäkeskuksen

ELÄMÄSI KUNTOON
-kurssi


Lähde mukaan yksin tai porukalla
ja laita elämäsi kuntoon


*Voit tästä katsoa elämäsi kuntoon kurssin esittelyvideot*
Elämäsi kuntoon -kurssi siirtyy koronan vuoksi myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.

Moni ihminen miettii, että jotakin pitäisi tehdä oman hyvinvoinnin lisäämiseksi. Usein se jää kuitenkin vain ajatuksen tasolle. Elämäsi kuntoon -kurssin tarkoitus on aktivoida ihmiset hoitamaan itseään ja läheisiään luonnollisin keinoin. Kurssilla paneudumme myös erilaisiin kehon mittauksiin ja geenitutkimuksiin, joilla saadaan tietoa elimistön toiminnasta.

Kurssilla käydään läpi uusimpia tutkimuksia geenien vaikutuksista erilaisiin sairauksiin ja sitä, miten ihminen voi itse vaikuttaa geenien ilmentymiseen. Kurssilla paneudutaan ravinnon ja luonnollisten ravintolisien mahdollisuuksiin ohittaa huonosti toimivia geenejä. Kurssilla annetaan ravitsemusneuvontaa ja käydään läpi erilaisia ruokavalioita.

Kaikki neljä seminaaria suorittaneet saavat kurssista todistuksen ja Homeopaattinen lääkintä -kirjan (arvo 20€) Myönnämme 10 % alennuksen seminaaripäivinä ostetuista tuotteista.

1. Seminaari lauantai
Immuunipuolustuksen tukeminen ravitsemuksellisin keinoin

Immuunipuolustuksen tarkoitus on säilyttää koko elimistön tasapaino, sillä kaikki sairaudet johtuvat viimekädessä immuunipuolustuksen pettämisestä. Kurssilla paneudutaan niihin tekijöihin, joilla immuunipuolustusta voidaan tukea ja vahvistaa torjumaan niin tarttuvia tauteja, kuin kroonisia sairauksia. Kurssilla käydään läpi tulehdusta estävää ruokavaliota, tärkeimpiä vitamiineja ja hivenaineita, joilla immuunipuolustusta voidaan vahvistaa. Seminaarissa paneudutaan immuunipuolustuksen, kilpirauhasen ja lisämunuaisten toimintaan sekä niihin vaikuttaviin vitamiineihin ja hivenaineisiin sekä gluteenittomaan ruokavalioon.

Ensimmäisessä seminaarissa paneudutaan geeneihin, jotka ovat vastuussa elimistön puhdistuksesta. Mitä enemmän elimistössä on ongelmia, sitä tärkeämpää on kiinnittää huomiota kuona-aineiden aktiiviseen poistoon kehoa puhdistavilla aineilla.

2. Seminaari lauantai
Ruoansulatuselimistön ja ruokavalion merkitys terveydelle

Jos vatsa ja suolisto eivät ole kunnossa, niin sillä on vaikutusta koko ihmisen hyvinvointiin. Vatsan turvotus, ilmavaivat, ripuli tai ummetus ovat merkki ruoansulatuselimistön ongelmista. Kurssilla käydään läpi vatsa- ja suolisto-ongelmien syitä sekä erilaisia ruokavalioita (mm. vähähiilihydraattinen ruokavalio), joiden avulla ongelmiin voidaan saada helpotusta.

Toisessa seminaarissa perehdytään mm. kuitujen, entsyymien, maitohappobakteerien ja prebioottien vaikutuksiin elimistössä. Geeneillä on myös tärkeä merkitys vatsa ja suolisto-ongelmissa ja niiden luonnonmukaisessa hoidossa.

Kurssilla opetetaan tekemään myös helppo suoliston suolahuuhtelu, jolla moni on päässyt eroon kiusallisista vatsa- ja suolistovaivoista. Suoliston suolahuuhtelu sopii erinomaisesti, jos on kärsinyt pitkään suolisto- tai vatsaongelmista, kroonisista tulehduksista, allergioista, homealtistuksesta jne. Vatsavaivojen syynä voi olla ohutsuolessa kasvavat haitalliset bakteerit ja maitohapon kertyminen ohutsuoleen. Suolavedellä saadaan puhdistettua tehokkaasti erityisesti mahalaukku ja ohutsuoli.

3. Seminaari lauantai
Miten tuki- ja liikuntaelimistö pidetään kunnossa

Pää-, niska- tai selkäkivun syyt voivat olla stressin ja murehtimisen aiheuttamia. Nivelvaivojen syyt eivät välttämättä ole nivelessä, vaan niveliin kiinnittyvien lihasten jännitystilassa. Kipujen syynä voi olla myös tulehdustilat. Kurssilla käydään läpi stressin hallintaa ja annetaan itsehoito-ohjeita erilaisten kiputilojen hoitoon.

Kolmannessa seminaarissa keskitytään lihaksiin, luustoon sekä tuki- ja liikuntaelimistöön vaikuttaviin ravintoaineisiin sekä tulehdusta estävään ruokavalioon. Seminaarissa käydään läpi mm. elimistön happoemästasapainon merkitystä kroonisiin sairauksiin. Teemme kurssilla makutestin, joka antaa viitteitä kehon happamuudesta.

Hapan elimistö altistaa kehon tulehduksille ja kroonisille kivuille. Tutkimuksissa on paljastunut, että hapan elimistö aktivoi suuren solunsisäisen vaikeasti hallittavan tulehdustekijän, inflammasomin, käyntiin. Inflammasomi on liitetty mm. seuraaviin kroonisiin sairauksiin: fibromyalgia, kihti, nivelreuma, psoriasis, tyypin 2 diabetes, Addisonin tauti, pernisiöösi anemia, sydän- ja verisuonitaudit sekä erilaiset syövät. Ravintolisillä voidaan hillitä tehokkaasti inflammasomin aiheuttamaa tulehdusta.

Käymme seminaarissa läpi myös tuki- ja liikuntaelimistöön vaikuttavia geenejä. Erityisesti kollageeni geenillä on suuri merkitys nivelille, jänteille, luustoon ja ihon säilymiseen kimmoisana ja rypyttömänä.

4. Seminaari lauantai
Hormonitoiminnan tukeminen luonnollisesti

Hormonitoiminnalla on vaikutusta koko elimistöön, esimerkiksi erilaisiin kiputuntemuksiin, stressiin, uneen, mielialavaihteluihin, lämmönsäätelyyn, limakalvojen ja ihon kuntoon. Ainoa apu, jota naisille hormonaalisiin ongelmiin yleensä tarjotaan, ovat hormonikorvaushoito ja E-pillerit, jotka lisäävät naisten veritulppa- ja syöpäriskiä.

Hormonilääkkeiden ja E-pillereiden käyttö lisäävät mm. B- ja E-vitamiinien tarvetta. Jos elimistössä on esimerkiksi B-vitamiineihin liittyviä geenivirheitä, niin elimistö ei kykene hyödyntämään synteettisiä B-vitamiineja vaan ne jäävät verenkiertoon rasittamaan elimistöä. B-vitamiineihin liittyvä häiriö näkyy usein verikokeissa isoina foolihappo tai B-12-vitamiini pitoisuuksina. Tällaisessa tapauksessa ainoa ratkaisu on nauttia luonnollisia, aktiivisia B-vitamiineja, joissa on mukana B-vitamiinin aineenvaihdunnalle tärkeät koentsyymit.

Kilpirauhasongelmat ovat hyvin yleisiä ja ainut apu mitä niihin yleensä tarjotaan, on tyroksiini, joka ei kuitenkaan poista kaikilta oireita. Kilpirauhasen toimintaa voidaan tehostaa oikeanlaisella ruokavaliolla sekä vitamiini- ja hivenaineilla. Seminaarissa paneudutaan mm. sukupuolihormonien, lisämunuaisten, kilpirauhasen, uniongelmien ja sokeriaineenvaihdunnan tukemiseen luonnollisin keinoin.

Neljännessä seminaarissa käydään läpi rasvahappojen ja rasvaliukoisten vitamiinien vaikutuksia elimistön hormonaalisiin toimintoihin. Rasvahapoilla ja rasvaliukoisilla vitamiineilla on suuri merkitys koko hormonaaliseen järjestelmään.

Seminaarissa tutustutaan myös erilaisiin tutkimuksiin, joilla saadaan tietoa elimistön geneettisistä ominaisuuksista, joilla on vaikutuksia hormonaalisiin toimintoihin ja rasvahappoaineenvaihduntaan.

 
Kurssilla opettajina toimivat:
Merja Lindström luontaislääkintäkouluttaja, diplomihomeopaatti
Marjo Sukeva-Hakanpää fytonomi, hierontaterapeutti, sairaanhoitaja AMK
 

Kurssin hinta 49 € per seminaari, mikäli kurssimaksu suoritetaan kuukausi ennen kutakin seminaaria. Muutoin hinta 69 € per seminaari.

Laaja kurssimateriaali kuuluu hintaan.

Homeopatia kotihoidossa soveltuu suoritettavaksi rinnakkain elämäsi kuntoon kurssin kanssa.Ilmoittautumiset ja tiedustelut:

Luontaislääkintäkeskus puh 02-6413 444
Yrjönkatu 15, 28100 Pori (Teljäntori)
Ma-ke klo 10-17.

Luontais-Prisma, 02-6413 442
Itäkeskuksenkaari 6, Mikkolan Prisma, Pori
Ma – Pe klo 10 – 19. La klo 10 – 16

Sähköpostilla:


Kurssipaikka:
Luontaislääkintäkeskus
Yrjönkatu 15, 28100 Pori
Oikeus muutoksiin pidätetään.