Rokotukset :: Sikainfluenssa
TIETOA PANDEMRIX SIKAINFLUENSSAROKOTTEEN HAITTAVAIKUTUKSISTA

Tieto on peräisin rokotteen valmisteyhteenvedosta. Lääketehtaan antamat tiedot rokotteen haittavaikutuksista poikkeavat täysin Pekka Puskan ja muiden THL:n viranomaisten tiedoista, heidän mukaansa rokote on täysin turvallinen, jopa raskaana oleville.

Tietoa rokotteen käytöstä 3-9-vuotiailla lapsilla on hyvin rajoitetusti. Tiedot puuttuvat alle 3-vuotiaitten lasten ja 10-17- vuotiaisten nuorten osalta kokonaan.

Tällä hetkellä ei ole tietoja Pandemrixin käytöstä raskauden aikana. Raskaana olevia naisia on rokotettu erilaisilla ei-adjuvanttia sisältävillä, inaktivoiduilla kausirokot-teilla ja tulokset eivät viittaa epämuodostumiin eikä sikiöön tai vastasyntyneeseen kohdistuvaan toksisuuteen.

Pandemrixin käyttöä voidaan harkita raskauden aikana, jos tämä katsotaan välttämättömäksi. Viralliset suositukset on otettava huomioon.

Pandemrix rokotteen haittoja valmistajan
mukaan voivat olla mm:

Vilunväristykset, influenssankaltainen sairaus, reaktiot injektiokohdassa (kuumotus, kutina). Lymfadenopatia eli imusolmuketauti. Päänsärky. Kovettuma, turvotus, kipu ja punoitus pistoskohdassa, kuume, väsymys. Nivelkipu, lihaskipu. Unettomuus. Ekkymoosi eli laaja-alainen mustelma injektiokohdassa. Lisääntynyt hikoilu. Tuntohäiriö, uneliaisuus, huimaus. Maha-suolikanavan oireet (kuten ripuli, oksentelu, vatsakipu, pahoinvointi). Ihon kutina, ihottuma.

Tämä lääkevalmiste sisältää tiomersaalia (orgaaninen elohopeayhdiste) säilöntäaineena.

Pandemrix myyntilupapäivä toukokuu 2008!!!
Onko kysymyksessä siis lintuinfluenssarokote????

Takaisin rokotukset sivulle