Rokotukset :: Sikainfluenssa
KUUMEEN MERKITYS IMMUUNIPUOLUSTUKSELLE

Jo muinaisina aikoina eräs lääkäri totesi: ”Anna minulle kyky tuottaa kuumetta, niin näytän sinulle tien kaikkien tautien parantamiseen!” Lause on tietysti hieman liioiteltu, mutta kuume todellakin on elimistön oma tehokas keino torjua sairauksia.

Kuume pystyy tuhoamaan bakteereja, viruksia ja jopa syöpäsoluja. Tutkijat ovat todenneet, että kahden asteen lämpötilan nousu (37º -> 39º) sisäelimissä hidastaa bakteerien lisääntymistä puolella. Syöpäsolu sietää noin kaksi astetta vähemmän lämpöä kuin terve solu. Virusten lisääntyminen lakkaa melkein kokonaan 40 asteen kuumuudessa ja pysähtyy täydellisesti 41 asteen kuumuudessa. Vahingoittuneet solut siis tuhoutuvat noin 41 asteessa.

Korkean kuumeen aikana elimistö tuottaa interferoni-nimistä ainetta, joka kuuluu elimistön torjuntajärjestelmään ja se on paras virusten torjunta-aine. Oikein hoidettuna kuume voikin tuhota monia haitallisia aineita, niin että parantumisen jälkeen potilaan terveys on paljon parempi kuin ennen sairastumista.

Tärkeintä on hoitaa kuumetta oikein, luonnollisin menetelmin. Kuumeisen tulee levätä, juoda runsaasti ja välttää raskaita aterioita. Juotavaksi sopii Molkosan-vesi, omenaviinietikka-vesi, yrttitee, hedelmä- ja vihannesjuomat sekä marjapirtelöt. Viluisen tulee pukeutua lämpimästi luonnonkuituisiin vaatteisiin ja hikoiluvaiheessa keventää vaatetusta. Erilaisilla yrttivalmisteilla, kuten myös homeopaattisilla valmisteilla, voidaan helpottaa kuumeisen olotilaa ja tukea kuumeen hoitavaa vaikutusta.

Kuumetta ei suositella hoidettavaksi ns. tulehduskipulääkkeillä, sillä tutkimuksissakin on todettu, että ne pitkittävät itse sairautta.

Aikuisilla tehdyssä flunssatutkimuksessa aspiriini ja parasetamoli estivät vasta-ainemuodostusta ja lisäsivät flunssaoireita sekä pidensivät sairausaikaa.

Lasten vesirokkotutkimuksessa parasetamoli pitkitti kutinaa sekä näppyjen esiintyvyyttä verrattuna plaseboryhmään.

Laboratoriotutkimuksissa, terapeuttiset pitoisuudet aspiriinia esti ihmisen valkoisten verisolujen bakteereja tuhoavaa vaikutusta. Toisessa tutkimuksessa huomattiin, että suuri joukko kipulääkkeitä, mukaan lukien aspiriini ja ibuprofeeni, estivät valkosolujen vasta-ainetuotantoa jopa 50 %.

Alfred Vogelin mukaan sydämen kunto merkitsee kuumepotilaalle paljon. Siksi sydäntä on tarvittaessa vahvistettava luonnonlääkkeillä. Hän korostaa myös elimistön puhdistamisen tärkeyttä kuumeen aikana, mm. yrttiteellä tehtävillä suolihuuhteluilla sekä sisäisesti nautitulla, munuaisia puhdistavalla yrttiteellä. Myös maksan toiminnan tukeminen on tärkeää.

Vesiliukoisten vitamiinien, kuten C- ja B-vitamiinit, nauttiminen kuumeen aikana on erittäin suositeltavaa, sillä runsas juominen ja hikoilu kuluttavat näitä vitamiineja runsaasti.

Lähteet: http://www.mercola.com/2000/dec/17/fever.htm , Luonto paras lääkitsijä A.Vogel

Viralliset suositukset
On huolestuttavaa seurata tämän päivän virallisia suosituksia, joissa neuvotaan heti flunssan ensioireiden ilmaannuttua käyttämään jotakin kuumetta alentavaa ja flunssaoireita lievittävää särkylääkettä. Kun oma immuunipuolustus lamaannutetaan kemiallisilla lääkkeillä, johtaa tämä siihen, että flunssasta toipuminen pitkittyy ja pahimmassa tapauksessa sairastutaan vakaviin jälkitauteihin.

Vaaravyöhykkeessä ovat myös rokotuksen saaneet lapset. Rokotteessa lapselle annetaan useiden bakteerien ja virusten taudinaiheuttajamolekyylejä samalla kertaa, joihin lapsen immuunipuolustuksen pitäisi muodostaa vasta-aineita. Tämä on erittäin rankka koettelemus lapsen immuunipuolustukselle, joka on vasta kehittymässä. Normaali reaktio rokotteeseen on kuumeen nousu. Terveydenhoitaja kuitenkin neuvoo vanhempia laittamaan lapselle välittömästi kuumetta alentavan supon, jos oireita ilmaantuu. Tämä saattaakin olla yksi syy rokotteiden aiheuttamien ongelmien syntymiseen.

Takaisin rokotukset sivulle