Rokotukset :: Sikainfluenssa
Haastatteluni sikainfluenssasta
Helsingin Sanomiin 30.10.2009

1.) Miksi suhtaudut rokotuksiin kriittisesti? Perustele. Kerroit jo puhelimessa hieman, mutta voisit kertoa tarkemmin. Kutsuisitko itseäsi jopa rokotusvastaiseksi?

16- vuotta sitten ensimmäinen lapsenlapseni sai rajun reaktion PDT rokotteesta. Heti rokotuksen jälkeen, lapsi alkoi huutaa tuskaisesti. Huutoa oli jatkunut jo kymmenen tuntia, kun illalla menin tyttäreni luokse. Annoin lapselle homeopaattisen valmisteen, jota käytetään rokotteiden haittoihin. Pian valmisteen antamisen jälkeen, lapsi rauhoittui ja alkoi hikoilla, suuria hikikarpaloita päästä. Hikoilua jatkui noin viisi minuuttia, jonka jälkeen lapsi nukahti. Kysymyksessä oli kolmas eli viimeinen PDT tehoste rokotus.

Tämä tapaus avasi silmäni, aloin ottaa selvää puolueettomilta tahoilta rokotteiden haitoista, siihen asti olin ollut siinä uskossa, että rokotteet ovat hyödyllisiä ja turvallisia. Perheessämme ei ole otettu yhtään rokotetta tämän jälkeen, eikä tulla ottamaan. Esim. 9-vuotias tyttäreni poika ei ole saanut yhtään rokotusta ja on reipas nuori mies, lääkkeitä ole tarvittu homeopatialla on hoidettu yskät, nuhat ja muut vaivat.

2) Luotatko lääketieteeseen rokoteasioissa? Eli oletko kriittinen pelkästään rokotuksia vastaan vai yleisemmin?

Luottamukseni lääketieteeseen on kaiken kaikkiaan heikko. Lääketiede ei ole mielestäni enää tiedettä, vaan lääkebisnestä, jonka tarkoitus on kehitellä yhä uusia ja kalliimpia lääkkeitä kyseenalaisin perustein. Tästä esimerkkinä kolesterolilääkkeet ja naisten hormonikorvaushoito joka altistaa naiset rintasyövälle.

3) Olet luontaislääkinnän ammattilainen. Onko sillä tekemistä rokotuskriittisyyden kanssa? Jos on, niin mitä?

On varmasti siinä määrin, että kun tietää miten ihmisen elimistö toimii, niin ymmärtää paremmin, että rokotukset ovat täysin turhia ja jopa vaarallisia. Paras suoja sairauksia vastaan on ihmisen oma immuunijärjestelmä, joista kannattaa pitää hyvää huolta. Kun vitamiini ja hivenainetasot ovat kohdallaan, pystyy elimistö voittamaan taudinaiheuttajat tehokkaasti ilman lääkkeitä ja rokotuksia.

Kuten Maailman terveysjärjestö WHO esittää: "Paras rokote yleisiä tarttuvia tauteja vastaan on kunnollinen ruokavalio".

4) Kuinka paljon luontaisterveyden alan piirissä on rokotuskriittisyyttä? Kulkevatko nämä kaksi asiaa käsi kädessä?

Rokotuskriittisyys lisääntyy yleensä sitä mukaan, kun ihmiset alkavat kiinnostua terveydestään. Olen tosi mielissäni, että ensi kertaa suomessa puhutaan rokotteiden haitoista julkisesti. Tähän asti rokotukset ovat olleet suomessa Tabu, josta ei ole voinut keskustella ilman suuria tunnekuohuja. Uskon, että myös muiden rokotteiden haitoista aletaan nyt puhua avoimemmin.

5) Kuinka paljon käsityksesi mukaan Suomessa on rokotuskriittisiä ihmisiä? Eli paljonko työssäsi kohtaat sitä?

Mitään lukuja en pysty sanomaan, mutta yhä useammat vanhemmat ovat alkaneet miettiä rokotusten mielekkyyttä. Usein ikävä kyllä laukaisevana tekijänä on oman perheenjäsenen sairastuminen rokottamisen jälkeen. Niinpä monessa perheessä ensimmäiset lapset on rokotettu ja nuoremmat jätetään rokottamatta. Kokemukset kaikilla vanhemmilla on lähes poikkeuksetta samat. Rokottamattomat lapset ovat paljon terveempiä, rauhallisempia ja ”älykkäämpiä”.

Olen toiminut 15- vuotta homeopaattina ja törmään jatkuvasti vastaanotolla samaan asiaan, kuinka vanhemmat kertovat, että heidän lapsi oli täysin terve ja ongelmat alkoivat selkeästi jonkin rokotuksen jälkeen. Eräskin äiti kertoi kuinka hänen täysin terve, vuosi ja kaksiskuukautta vanha poikansa lakkasi kävelemästä seuraavana päivänä, kun oli saanut MPR rokotuksen, sitten taantui omiin maailmoihinsa, diagnoosi autismi. Äiti yritti epätoivoisesti neuvolassa tivata rokotteen osuutta lapsen sairastumiseen, mutta turhaan.

6) Jos haluat vielä kertoa aiheesta, niin sana on vapaa.

Sikainfluenssa ei ole sen kummempi tauti kuin muutkaan influenssat ja siitä selviää ilman lääkkeitä ja rokotuksia, tukemalla elimistön omaa vastustuskykyä sopivilla yrteillä ja homeopaattisilla valmisteilla.

Merja Lindström
Homeopaatti
Luontaislääkintäkouluttaja

Takaisin rokotukset sivulle