Luontaistuotteet
MITÄ OVAT LUONTAISTUOTTEET?

Aito luontaistuote on mahdollisimman hellävaraisesti, pääosin luonnon raaka-aineista valmistettu ravintolisä tai rohdosvalmiste, jonka valmistuksessa on pyritty välttämään keinotekoisia lisäaineita sekä menettelytapoja. Läheskään kaikki luontaistuotekaupoissa myytävät tuotteet eivät täytä näitä vaatimuksia. Esimerkiksi vitamiinivalmisteista suuri osa on täysin keinotekoisesti tuotettuja, joten tällaisia valmisteita ei voida enää pitää aitoina luontaistuotteina.

On ymmärrettävää, että keinotekoisesti tuotettujen ja luonnon raaka-aineista peräisin olevien valmisteiden välillä voi olla suuriakin hintaeroja. On huomattavasti halvempaa valmistaa tuote synteettisesti, kuin ensin kasvattaa raaka-aine ja tämän jälkeen valmistaa siitä hellävaraisin menetelmin Aito luontaistuote. Esim. yhden vehnänalkioöljylitran tuottamiseen vaaditaan kuorma-autolastillinen vehnänjyviä.

Ravintolisät
Suurin osa luontaistuotekaupassa myytävistä luontaistuotteista on ravintolisä -valmisteita. Ravintolisä, kuten nimikin jo kertoo on tarkoitettu käytettäväksi ruoan lisänä, paikkaamaan niitä puutteita joita nykyinen ravinto meille aiheuttaa. Ravitsemushoidossa juuri Aidot luontaistuotteet ja ravintolisät ovat avainasemassa, kun halutaan palauttaa elimistön häiriintynyt tasapaino taas tervehtymisen tielle.

Rohdosvalmisteet
Rohdosvalmisteet ovat lääkelain mukaan luokiteltuja tuotteita, joiden raaka-aineet ovat luontaista alkuperää. Useimmiten kyseessä on jokin yrtti, jota on käytetty esimerkiksi kansanlääkinnässä. Rohdosvalmisteilla on aina tunnustettu lääkkeellinen teho ja ne ovat turvallisia käyttää.

Homeopaattiset valmisteet
Homeopaattiset valmisteet kuuluvat myös luontaistuotteisiin. Homeopaattiset valmisteet ovat lääkelainalaisia tuotteita, jotka vaativat markkinoille päästäkseen Fimean myyntiluvan.

Takaisin luontaistuotteet sivulle