Terveydenhoito :: lapset
NICON KORVATULEHDUSKIERRE TOKENI

Vuoden ikäisen pojanvesselin yöitkut loppuivat nopeasti luontaistuotekaupan aineilla ja homeopatialla. Pitkään kestänyt korvatulehduskierre asettui, ja kovat ovat pysyneet terveinä nyt yli puoli vuotta.

Nico, 1,5 vuotta, oli lehmänmaidolle allerginen jo aivan pienenä vauvana. Monenlaiset oireet itkettivät pikkuista kaiket yöt, eikä yhtäjaksoisesta nukkumisesta tullut mitään. Noin vuoden iässä allergiaoireet kuitenkin loppuivat täysin. Mutta ei aikaakaan, kun lapsen korvat alkoivat tulehtua toistuvasti. Lääkäri määräsi lukemattomia erilaisia lääkkeitä, mutta aina vaan tulehdukset uusiutuivat. Flunssaa tai muita vaivoja ei ilmaantunut, vain korvatulehduksia toistensa perään.
Nico itki kaiket yöt, ja se oli tietysti sekä hänelle että koko perheelle rankkaa aikaa. Pisin yhtäjaksoinen uni kesti puolisen tuntia, ja taas vauva heräsi itkemään eikä häntä saatu millään rauhoittumaan, äiti Anne kertoo.

Korvien putkitus peruuntui
Lääkärin suosituksesta Nicolle varattiin aika korvien putkitusta varten. Siteen eräänä päivänä Anne-äiti sattui lukemaan naistenlehdestä artikkelin, jossa kerrottiin homeopaattisista hoidoista esimerkiksi lasten korvatulehduksissa. Anne oli aikaisemmin kuullut myös tuttavapiiristään, että joku oli saanut apua homeopatiasta. Niinpä hän tarttui puhelimeen ja soitti Poriin diplomihomeopaatti, Merja Lindströmille, jonka nimi oli artikkelin yhteydessä.

Merja lähetti meille vitamiini- ja hivenainevalmisteita sekä homeopaattisia aineita. Aloin antamaan niitä Nicolle saamieni ohjeiden mukaisesti. Kolmantena yönä näiden aineiden antamisen jälkeen lapsi nukkui pitkästä aikaa yönsä sikeästi ja on siitä lähtein nukkunut edelleenkin.

Anne-äiti vei pojan lääkärin tarkastettavaksi ja korvat todettiin täysin terveiksi. Niinpä sairaalasta varattu aika korvien putkitukseen ja kitarisaleikkaukseen voitiin perua. Sairaalassa oltiin sitä mieltä, että aikaa ei vielä kannata perua, sillä tilanne voi taas pian muuttua pahemmaksi.

Nyt on kulunut yli puoli vuotta siitä, kun korvat paranivat, eikä vaiva ole edes yrittänyt uusiutua. Mutta nyt Nicoa vähän valvottaa ja itkettää hampaiden puhkeaminen. Ikenet ovat turvoksissa ja pienet nyrkit työntyvät suuhun yhtenään, Anne sanoo.
Niinpä hän otti uudelleen yhteyttä Merja Lindströmiin ja kysyi, mitä tämä suosittelee hampaiden puhkeamisvaivoihin. Neuvot saatiin ja vesseli on jälleen rauhoittunut uusilla homeopaattisilla valmisteilla.

Homeopatia auttaa
Merja Lindström on toiminut homeopatian alalla yli kymmenen vuotta ja todennut ilokseen, että homeopaattiset valmisteet ovat osoittautuneet hyvin tehokkaiksi varsinkin lasten vaivoissa kuten nuhassa, yskässä, korvatulehduksissa, allergioissa, koliikissa, kasvukivuissa ja hampaiden puhkeamisessa.

Toistuvia tulehduksia sairastaneen lapsen vastustuskykyä pitää parantaa ja silloin luonnon vitamiinivalmisteilla on saatu hyviä tuloksia.

Helppo antaa lapsille
Homeopaattiset aineet ovat helposti annosteltavissa lapsille. Ne ovat hyvänmakuisia, ja jos lapsi ei vielä osaa imeskellä, voidaan pillerit liottaa pieneen määrään vettä ja antaa se esimerkiksi tuttipullossa.

Suosittelen aina, että homeopaattisen hoidon päätyttyä käydään vielä lääkärissä tarkistamassa, että korvat ovat varmasti parantuneet, Merja Lindström sanoo.
Homeopatia on vaaraton hoitomuoto, joka sopii hyvin myös itselääkintään. Homeopaattisten aineiden käytöstä saa lisätietoa esimerkiksi Itsehoito-oppaasta "Homeopaattiset yhdistelmät".

Teksti: Reijo Ikävalko, TerveysHymy

Takaisin terveydenhoito :: lapset sivulle