Terveydenhoito :: lapset
D-VITAMIINITIPPOJEN LISÄAINEET!

Huomattuani, kuinka paljon haitallisia apuaineita rokotukset sisältävät, päätin tutkia myös D-vitamiinivalmisteet, joita neuvolat suosittelevat vauvoille. Kauhukseni huomasin, että suurin osa näistä synteettisistä D-vitamiinivalmisteista sisältää todella paljon erilaisia lisäaineita ja monia niistä ei löydy edes lisäainekirjasta, haittavaikutuksista ei siis ole mitään tietoa. Esim. Polysorbaatti 20, Tenox ll (sisältää butyylihydroksianolia eli BHA (E320), propyyligallaattia (E310), sitruunahappoa (E330), propyleeniglykolia), sakkariininatrium, ym. Tässä ote kirjasta Ravintomme lisäaineet: E320 eli BHA Haittavaikutukset: Astman, allergisen nuhan ja ihottuman sekä nokkosihottuman on todettu pahentuneen BHA:n vaikutuksesta. On todettu aiheuttavan vatsan kasvaimia koe-eläimillä. Käyttöä rajoitettu lasten ja nuorten ruoissa. Tämä oli vain pieni otos yhden aineosan haittavaikutuksista.

Kun tutkin kaikkien näiden lisäaineiden haittoja ja löysin vielä tiedon, jonka mukaan synteettinen D-vitamiini kuluttaa elimistön magnesiumvarastoja, päädyin antamaan lapselleni luonnollista ja turvallista kalanmaksaöljyä. Se sisältää luonnollista A- ja D-vitamiinia ja omega-3 rasvahappoja. A-vitamiini mm. vahvistaa limakalvoja, estää tulehduksia ja lisää vastustuskykyä. Luonnollinen D-vitamiini imeytyy paremmin ja tehostaa kalkin imeytymistä. Omega-3 rasvahapot ovat mm. välttämättömiä aivojen ja näkökyvyn kehitykselle.

Marjo Sukeva
Luontais-Prisman Uutiset 2 / 2003

Lähteet: Viera Scheibner; Rokotukset, Yves Delatte; Rokotukset, www.biovita.fi , www.rokotusinfo.fi , www.sci.fi/~tiina/roko.htm , Pharmaca Fennica

Takaisin terveydenhoito :: lapset sivulle