Homeopatia
HOMEOPATIAA KOTIHOIDOSSA

Homeopaattinen hoito on tehokkaimmillaan kun päästään hoitamaan akuuttia alkavaa vaivaa Esim. nuhaa, yskää, kurkku-, korva- tai poskiontelotulehduksia, pääkipua, virtsatieinfektiota, iskiasta ja loukkaantumisia, sekä monia muita vaivoja. Usein homeopaattiset valmisteet estävät sairauden puhkeamisen tai sairauden oireet jäävät vähäisiksi. Oikein valittu homeopaattinen aine tuo nopeasti avun, vaikutukset voivat näkyä jopa muutamissa minuuteissa. Jos taas kysymyksessä ovat pitempiaikaiset ongelmat, voivat hoidon vaikutukset näkyä vasta muutamien päivien tai viikkojen kuluessa hoidon aloittamisesta.

Vakavissakin tiloissa nopeasti aloitettu homeopaattinen hoito, voi pelastaa jopa potilaan hengen, siksi kotona olisi hyvä olla tärkeimmät homeopaattiset ensiapuaineet. Tämä ei tarkoita sitä, että vakavia sairauksia hoidetaan itse, vaan homeopaattisia aineita käytetään ensiapuna kunnes päästään lääkärin hoitoon, tai homeopaattisia valmisteita käytetään rinnakkain tavanomaisen lääkityksen kanssa.

Markkinoilta löytyy sekä yksittäis-, että yhdistelmävalmisteita. Yhdistelmävalmisteissa on useampia samantyyppisesti vaikuttavia aineita mukana, joten ne ovat hyvä vaihtoehto itselääkintään akuutti vaivojen yhteydessä.

Kroonisissa vaivoissa parhaat tulokset saavutetaan, löytämällä potilaalle yksilöllisesti oireisiin sopiva yksittäisaine. Tämä vaatii yleensä klassisen homeopaattikoulutuksen saaneen homeopaatin vastaanotolla käyntiä.

Takaisin homeopatia sivulle