Eläinten hoito
LUONTAISHOITOJA ELÄIMILLE

Eläimet ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Minulla on ollut lemmikkieläimiä lapsesta asti. Ensimmäiset lemmikit olivat kaneja, myöhemmin tulivat koirat, sekä kolme käärmettä. Nykyisin minulla on kaksi karvatonta koiraa, kiinan harjakoira Leslie (sylissä) ja Perun karvatonkoira Pisco, sekä Iguana-lisko Felix.

Eläimet kärsivät rappeutumissairauksista kuten ihmisetkin. Rappeutumissairaudet johtuvat liian pitkälle jalostetusta ravinnosta, josta puuttuvat tärkeät, terveyttä ylläpitävät ravintoaineet. Eläinten ravintomuutokset ovat olleet yhtä rajuja kuin ihmisillä, eikä tämä voi olla näkymättä heikentyneenä terveytenä. Jos pyrimme hoitamaan puutostauteja kemiallisilla lääkkeillä, emme saa pysyviä tuloksia, vaan lisää vaivoja lääkkeiden sivuvaikutusten muodossa. Sen vuoksi on tärkeää paneutua eläimen ruokintaan, ja tarvittaessa turvautua erilaisiin ravintolisiin ja homeopaattisiin valmisteisiin, taataksemme lemmikkimme terveyden.

Koirilla nivelvaivoja hoidetaan paljon. Erilaiset ontumiset, lonkkaviat, luupiikit ja "mäyräkoirahalvaus" ovat yleisiä ongelmia. Tärkeä aine nivelvaivoissa on Bioteekin Piimaa-C-jauhe, rinnalle voidaan ottaa erilaisia vitamiini- ja hivenainevalmisteita tarpeen mukaan, myös homeopaattisia valmisteita käytetään. Näkyviä tuloksia saadaan yleensä hyvin nopeasti, jopa muutamissa päivissä ja viimeistään viikon tai kahden sisällä.

Iho-ongelmat ja erilaiset allergiat ovat myös lisääntyneet erityisesti koirilla ja hevosilla . Näiden vaivojen hoidossa parhaat tulokset koirilla saavutetaan sinkillä, rasvahapoilla ja homeopaattisilla valmisteilla, sekä ruokavalion saneerauksella. Hevosia hoidetaan pääasiassa homeopatialla. Iho-ongelmien hoidossa tarvitaan kärsivällisyyttä, sillä tulokset alkavat näkyä hitaammin, kuin esim. nivelvaivojen hoidossa.

Erilaiset hormonihäiriöt ovat lisääntyneet eläimillä. Yleisimpiä ongelmia ovat narttukoirilla valeraskaus, epäsäännölliset juoksut, vaikeudet tulla tiineeksi, kohtutulehdukset ja märkäkohtu. Näitä saadaan hyvin hoidettua homeopatialla, mutta tulehdustapauksissa kannattaa aina ottaa yhteyttä myös eläinlääkäriin. Uroskoirien heikkoon siittiöiden tuotantoon on saatu apua mm. siitepölyvalmisteilla. Kissoilla yleisiä vaivoja ovat virtsakivet ja munuaisongelmat, homeopatialla saadaan niissä yleensä parhaat tulokset.

Käytöshäiriöt ja erilaiset pelkotilat ovat ihanteellisia hoitaa homeopaattisilla valmisteilla. Tällaisia voivat olla näyttelyjännitys, kuljetuspelko, ikävöiminen ja tavaroiden tuhoaminen, paukkuarkuus, aggressiivisuus, jne. Näissä tapauksissa omistajaa haastatellaan ja selvitetään taustoja hieman tarkemmin, ennen kuin aine tai aineet valitaan.

Luontaishoitoja voidaan turvallisesti käyttää eläimille monenlaisissa vaivoissa, ne sopivat myös koululääketieteen hoitojen rinnalle tukemaan ja vahvistamaan eläintä.

Marjo Sukeva

Takaisin eläinten hoito sivulle