Arkisto :: 2018
Aivot tarvitsevat laadukkaita rasvoja
 

Ravintorasvojen laadulla on merkitystä terveyteen mm. sydämen, verenkierron ja immuunijärjestelmän hyvinvoinnin tueksi. Myös aivot tarvitsevat rasvoja. Aivojen kuivapainosta n. 60 % on rasvaa ja toimiakseen normaalisti aivoja tulee ruokkia oikeanlaisella rasvakoostumuksella.

EPA ja DHA – varmista säännöllinen saanti
Omega-3 ja -6 rasvahappojen saanti tulee turvata säännöllisesti joko ravinnon tai ravintolisien avulla. Erityisen tärkeitä omega-3:sia ovat EPA ja DHA. EPA vaikuttaa mm. hermosolujen väliseen tiedonsiirtoon. DHA toimii hermosolujen rakennusaineena ja hyödyttää erityisesti näkökykyä, muistia ja oppimista sääteleviä aivoalueita. DHA vaikuttaa jo sikiöaikana syntyvän lapsen näköaistin, sydämen ja aivojen kehittymiseen, joten se on tärkeä myös odottaville äideille. DHA:n edullinen vaikutus saadaan nauttimalla DHA:ta vähintään 250 mg vuorokaudessa.

Linolihappo on välttämätön rasvahappo, josta elimistö muuttaa rasvahappoaineenvaihdunnan kautta GLA-rasvahappoa. Muuntumisprosessissa tarvitaan mm. FADS2-geeniä joka koodaa delta-6-desaturaasi (d-6-d) entsyymiä. Jos D6D:n aktiviteetti on alentunut, se ei kykene valmistamaan linolihaposta GLA:ta. Tämän ongelma voidaan ohittaa nauttimalla sellaista valmistetta, jossa on valmista GLA rasvahappoa. GLAlla on suotuisa yhteisvaikutus EPAn ja DHAn kanssa.

Eye q:n ainutlaatuinen ja tutkittu rasvahappokoostumus Aivoterveelliseen ravintoon kuuluu oleellisesti rasvainen kala, joka on erinomainen omega-3 rasvahappojen lähde. Arjen ruokavaliossa riittävä, oikeanlaisen kalan nauttiminen voi aiheuttaa haasteita. Kala ei myöskään kaikille maistu. Kalaöljyä sisältävät ravintolisät ovat helppo tapa varmistaa riittävä rasvahappojen päivittäinen saanti.

Eye q kala- ja jättihelokkiöljyseos sisältää tärkeitä EPA-, DHA- ja GLA-rasvahappoja ainutlaatuisessa ja kliinisesti tutkitussa 9:3:1 suhteessa. Tutkimukset ovat kaupallisesti riippumattomia ja ne on julkaistu kansainvälisissä tiedejulkaisuissa. Rasvahapot ovat luonnollisessa triglyseridimuodossa, jolloin ne ovat nopeasti ja helposti elimistön käytettävissä.

Eye q:n sisältämä kalaöljy valmistetaan eteläisen Tyynenmeren puhtaiden vesien pienikokoisista kaloista. Kalastus tapahtuu kestävän kehityksen periaattein, luonto ja kalakannat huomioiden. Sertifioitu tuotantomenetelmä sekä tarkat analyysit tuotantoprosessien eri vaiheissa varmistavat tuotteiden puhtauden ja oikean omega-rasvahappopitoisuuden. Laadun tunnistaa öljyn kirkkaudesta ja raikkaasta mausta.

Koko perheen Eye q
Eye q ei sisällä mitään turhaa: ei keinotekoisia väri-, makeutus- ja säilöntäaineita eikä sokeria. Kaikenikäisille soveltuvaa tuotetta saa nesteenä, pureskeltavina ja nieltävinä kapseleina.