Arkisto :: 2017
Ritva sai avun vatsavaivoihin

 

Ritvalla 55 v. oli ollut ärtyvän suolen oireyhtymä jo vuosia. Oireina oli vatsan turvotus, ilmavaivat, kova vatsakipu ja ripuli. Oireet haittasivat normaalia elämää, kipuoireita ei helpottanut juuri mikään ja wc:hen piti päästä nopeasti. Hän oli kokeillut erilaisia ruokavalioita, mutta mistään ei tuntunut olevan apua. Oireita oli jatkuvasti, joten oli vaikea tietää, mitkä ruoka-aineet pahensivat oloa.

Ritva aloitti suosituksen mukaan vähähiilihydraattisen ruokavalion, joka sisälsi; runsaasti vähätärkkelyksellisiä vihanneksia ja juureksia, lihaa, kalaa, kanaa, riistaa, kananmunia, täysrasvaisia, kypsytettyjä juustoja ja muita maitotuotteita sekä voita, oliivi- ja kookosöljyä. Leivän tekoon hän käytti manteli-. kookos- ja pähkinäjauhoja sekä sokerijuurikas- ja psylliumkuitua. Jälkiruoaksi hän söi marjoja tai hedelmiä niin, että päivän hiilihydraattimäärä ei ylittänyt 70 grammaa. Hän söi kolme ateriaa päivässä; aamupalan n. klo 9, lounaan n. klo 14 ja päivällisen n. klo 19.

Ravintolisäohjelma
Aamulla tyhjään mahaan 2 kpl Saccharomyces Boulardii (Aboa Medica), aamupalan jälkeen 2 kpl luonnollista A-vitamiinia sisältävää kalanmaksaöljyä (HIGEPA3), 1 kpl Bio-Sinkkiä (PharmaNord) ja 2 kpl Omega7®- tyrniöljykapselia (Valioravinto).Lounaan yhteydessä 1 kpl Biolatte Superzym ja juuri ennen päivällistä 1 kpl Betainehydrochloride with pepsin (Solgar) mahan suolahapon eritystä lisäämään. Viimeiseksi illalla n. klo 21 Biolatte Havitall, maitohappobakteeri/kuituvalmiste jauheena, 1 tl – 1 rkl veteen turvotettuna.

Boulardii, A-vitamiini, sinkki ja omega7 ovat tärkeitä ruoansulatuskanavan ja koko elimistön limakalvovaurioiden korjaamisessa. Ruoansulatusentsyymeillä ja betainehydrokloridilla parannetaan heikentynyttä ruoansulatusta, jotta sulamaton ruokamassa ei enää ärsytä suolistoa ja kuitu/maitohappobakteerivalmisteella normalisoidaan suolen toimintaa ja lisätään hyvien suolistobakteerien määrää.

Ruokavaliomuutoksen ja ravintolisien avulla Ritvan oireet alkoivat helpottaa jo muutamissa päivissä ja kahden viikon kuluttua hän oli täysin oireeton. Nyt kaksi vuotta myöhemmin hän on edelleen oireeton VHH-ruokavaliolla ja ravintolisien pienemmällä ylläpitoannoksella.