Arkisto :: 2017
Homealtistuminen oli tuhota Suvin elämän

Oikea yläreuna, Suvi ennen homealtistumista 2009.
Oikea alareuna, Suvi pahan homealtistumisen jälkeen 2015.
Iso kuva: Suvi maaliskuussa 2017

Nuoruusvuosina altistuin homeelle koulussa, joka on myöhemmin purettu home- ja kosteusvaurioiden vuoksi. Kahden vuoden homeille altistuminen heikensi elimistöni vastustuskykyä ja loi pohjan tuleville uusille "iskuille".

Myöhemmin aikuisena tein työtä lukuisissa hometyöpaikoissa. Hoidin itseni vuodesta toiseen terveellisellä ravinnolla, ravintolisillä, liikunnalla, avantouinnilla sekä levolla. Silti kärsin homeiden aiheuttamista oireista. Oireet olivat niin pahoja, että pieniäkin altistumisia piti välttää. Olin hyvä urheilussa. Nuori urheileva keho jaksoi aikansa työstää hometoksiineja, mutta lopulta homealtistus heikensi terveyteni niin, että lupaavasta huippu-urheilijan urasta oli luovuttava.

Välillä oli myös homeettomia työvuosia. Viisi vuotta sitten aloitin työpaikassa, jossa en aluksi saanut oireita. Oireilu alkoi, kun vaihdoin toiseen työhuoneeseen, jonka lattiamateriaalista tuli huoneeseen "makea" haju. Ihooni alkoi muodostua palovamman näköisiä laikkuja, kärsin hengitysvaikeuksista ja poskiontelotulehduksista. Vajaassa kahdessa vuodessa terveyteni romahti totaalisesti, työterveyshuolto ei enää suositellut minulle kyseiseen rakennukseen astumista.

Homealtistumisesta toipuminen jäi omiin käsiini
Käytin kolme seuraavaa vuotta turvonneen kehon hoitamiseen työn ohella, liikkuen, syöden terveellisesti ja leväten. Painoin ennen homealtistumista 50 kg ja homealtistumisen jälkeen pahimmillaan 85 kiloa, vaikka liikuin n. 20 km päivässä. Kehoon oli kertynyt 35 kiloa ylimääräistä nestettä ja vyötärön alueelle rasvaa, vaikka ruokailussani ei tapahtunut muutoksia. Kaikista ponnisteluista huolimatta, paino ei vain laskenut ja oireilu jatkui. Vastustuskykyni oli niin heikko, että käydessäni vain hetken homeisessa rakennuksessa kaikki oireet palasivat jo muutamassa minuutissa valtavalla voimalla. Ihoa poltti, henkeä ahdisti, ääni katosi. Haistoin jo kaukaa ihmisten vaatteista homeenhajun ja minulle muodostui hajuyliherkkyys kaikille hajuille.

Kesäkuussa 2016 tapasin Merjan ja teimme minulle ns. terveyskartoituksen. Aloitimme hoidon suoliston suolavesihuuhtelulla. Viilasimme ruokavaliota, aloitin gluteenittoman ruokavalion ja otin käyttöön uudenlaisia ravintolisiä ja homeopaattisia valmisteita, joita Merja oli käyttänyt hyvällä menestyksellä myös muille homealtistuneille.

Ravitsemushoito alkaa vaikuttaa
Kun muutama kuukausi oli kulunut, paino oli hyvää vauhtia laskemassa ja oireilu helpottamassa. Sitten kuulin Jarmo Hörkön luennon Pycnogenolin hyvistä vaikutuksista mm. kehon matala-asteiseen tulehdukseen ja nestekertymien poistamiseen. Lisäsin Pycnogenolin ravintolisien joukkoon. Vaikutus oli hämmästyttävä, jo viikossa näkyi tuloksia, piukea olo helpotti ja nesteen poistuminen kehosta vauhdittui.

Helmikuussa 2017 vointini on erinomainen, painoni on palautunut lähes entiselleen. Vastustuskykyni on parantunut, en saa enää edes flunssaa, kuten aikaisemmin. Vaikka käyn homeisissa rakennuksissa, joita tietysti pyrin välttämään, niin oireet eivät jää enää "päälle". Joskus on kuitenkin pakko hoitaa asioita paikoissa, joissa on homeongelmia. Altistavissa tilanteissa otan Merjan neuvojen mukaan aina ennen ja jälkeen Blatta orientalis Alfaplex homeopaattista valmistetta. Käytän gluteenitonta ruokavaliota, teen vihermehuja, huolehdin ravintolisien käytöstä sekä maitohappobakteerien saannista, urheilen ja vietän mahdollisimman sisäilmapuhdasta elämää. Pycnogenolia syön yhä tupla-annosta 4 kpl/pv, huomaan etten enää kärsi väsyneistä jaloista eikä lentomatkoilla vaivaa turvotus. Tein uudelleen Merjalta oppimani suoliston suolapesun tammikuussa 2017 ja se on ollut minulle verraton apu toipumiseni vauhdittajana.

Merja tiesi miten pitää toimia ja luotti siihen, että minä teen oman osuuteni.

Kiitos Merja

Olin käyttänyt 7 vuotta verkostomarkkinoin tuotteita, jotka maksoivat 180 € kuukaudessa, ilman tulosta. Kesäkuussa 2016 aloitin uudenlaisen ravitsemushoidon Merjan ohjeiden mukaan, johon kuuluivat mm: Gluteeniton ruokavalio, yksilöllisesti valitut homeopaattiset valmisteet, Bio-Sinkki, Bio-C-750 mg, Bio-Qinon Gold, Neorauta, Multivit ja D-Lux 3000 suihkeet ja rasvahappovalmisteita sekä suoliston hoitoon Havitall. Elokuussa 2016 aloitin Pycnogenol ja vuoroin Bio-Pycnogenol-valmisteen käytön ja syyskuussa lisättiin vielä Phenocur ja tulokset ovat olleet huikeita. Ravintolisien ansiosta kehon matala-asteinen tulehdus on sammunut, paino normalisoitunut ja homeen aiheuttamat oireet kadonneet.