Arkisto :: 2015
Neitsytkalaöljyä KIITOS!

Erilaisten kalaöljyjen kysynnän huikea kasvu on aiheuttanut sen, että kaikenlaisista kaloista on kannattanut valmistaa raakaöljyä. Alukset ovat merellä kuukausia kerrallaan, ja siksi tällaista, laivojen valtavissa säiliössä kulkevaa bulkki-kalaöljyä joudutaan käsittelemään keinotekoisissa prosesseissa markkinoiden tarpeisiin.

Öljy pyritään muuttamaan hajuttomaksi niin, että pitkän varastoinnin aikana härskiintyneet rasvahapot eliminoidaan esim. vaihtoesteröimmällä ja muilla keinotekoisilla kemiallisilla prosesseilla, jotka saattavat muistuttaa margariininvalmistuksen käyttämiä toimenpiteitä.

Kalahan alkaa hajota heti, kun se ei enää ole elossa. Näin ollen, tuore, raikas kala, joka käsitellään niin pian kuin mahdollista, on avain laadukkaaseen kalaöljyyn. Sellainen öljy ei haise eikä maistu huonolta. Kalaöljyjen tuoreus mitataan tutkimalla sen peroksidiluku (ilmaisee hapettumis- eli härskiintymisasteen) ja anisidiiniarvo (osoittaa öljyn todellisen iän). Näiden määreiden perusteella lasketaan ns. TOTOX -arvo (hapettumis- ja anisiidinitaso yht.).

Ensimmäisenä Suomessa
Suomessa on juuri alettu markkinoimaan tanskalaista, tuoreinta ja puhtainta saatavissa olevaa luonnonkalaöljyä. Tätä kalaöljyä valmistetaan kalasta, jonka matka valmiiksi kalaöljytuotteeksi kestää kokonaisuudessan vain 6-12 tuntia. Lopputulos on ainutlaatuinen "Extra Virgin" täystuorekalaöljy eli kalaöljyjen "neitsytöljy", jonka TOTOX-luku on äärimmäisen matala - se on siis hyvin tuoretta.

Tanskalainen neitsytkalaöljy tehdään satenkaariraudusta, joka on tutkitusti puhdas ja merikaloille tyypillisistä raskasmetalleista vapaa, lohensukuinen järvitaimen. Neitsytkalaöljy valmistetaan kaloista jotka ovat aivan tuoreita. Kahden tunnin sisällä kalastuksesta ne ovat jo öljynä. Tuoreus ja ainutlaatuisen luonnollinen valmistusprosessi, jonka jokainen vaihe on läpinäkyvä ja kalat täysin jäljitettäviä, antaa kuluttajille turvallisen ja niin raikkaan öljyn että se käy hyvin jopa salaattiöljyksi.

Tällainen neitsytkalaöljy, joka on jo alkulähteiltään puhdas, ei tarvitse kemiallista käsittelyä epäpuhtauksien tai pilaantuneiden rasvahappojen poistamiseksi. Puhtaan kalaöljyn luonnollisten rasvahappojen vaikutus hyvinvointiimme on korvaamaton - mitään ei ole muutettu eikä mitään ole poistettu!

Tanskalainen neitsytkalaöljy sisältää kaikki luonnollisen kalaöljyn erilaiset rasvahapot (omega-3-, -6, -7, -9- ja jopa -11) aidossa luonnonsuhteessa. Lisäksi puhtaan järvitaimenen kalaöljy sisältää ainutlaatuista rasvahappofaktoria dokosapentaeenihappoa eli DPA:ta, jota ei juuri aiemmin uskottu olevan tavallisissa kalaöljyissä. Aikaisemmin tiedettiin, että tätä erittäin terveellistä rasvahappoa saisi vain hyljeöljyistä.