Arkisto :: 2015
Gluteeniriippuvuus

Kuva: www.iclipart.com

En ole vielä kenenkään asiakkaani kuullut voivan huonommin, kun on jättänyt gluteeniviljat pois, paitsi erään nuoren miehen. Kyseisellä miehellä on vakavia terveysongelmia. Kysyin häneltä minkälaista ruokavaliota hän noudattaa. Mies kertoi syövänsä 2-3 kertaa päivässä "mäkkärissä", koska on kiireinen yrittäjä, eikä ehdi kuluttaa aikaa ruokailuun.

Kehotin häntä kokeilemaa kuukauden gluteenitonta dieettiä, jotta näkisimme olisiko siitä hänelle hyötyä.

Mies katsoi minuun tuimasti ja kertoi sen olevan mahdotonta. Hän selitti, ettei millään pysty luopumaan viljatuotteista. Hän kuvasi kuinka hyvä lähes taivaallinen olo hänelle tulee kun on syönyt "mäkkärin" aterian. Mies pääsi aterian avulla euforiseen tilaan jolloin kaikki hänen neurologiset ja muut oireet katosivat hetkeksi. Hyvää oloa syömisen jälkeen kesti kuitenkin vain 1-2 tuntia ja oli taas syötävä uusi ateria.

Muutaman päivän miettimisen jälkeen mies ilmoitti kokeilevansa gluteenitonta ruokavaliota. Kun viikko gluteenittomalla ruokavaliolla oli kulunut, alkoi muutoksia tapahtua. Paino oli tippunut kolme kiloa, unen laatu oli parantunut ja muutkin oireet alkoivat helpottaa. Kyseinen mies jatkaa elämäänsä nyt luontaisesti gluteenittomalla ruokavaliolla. Tämä tapaus osoittaa kuinka viljatuotteet voivat aiheuttaa voimakasta riippuvuutta, ylipainoa, unihäiriöitä ja kiputiloja jota itse ei edes huomaa.

Merja Lindström

Vehnä tuhoaa hermosoluja
Tutkijoiden mielestä vehnä intoleranssi on lajispesifinen intoleranssi, joka koskee kaikkia ihmisiä. Syitä vehnän aiheuttamaan intoleranssiin on monia, joista yksi on WGA lektiini. Jokainen vehnän jyvä sisältää noin 1 mikrogrammaa WGA:ta (täysjyvätuotteissa eniten), jolla on monia vakavia haittavaikutuksia. Se voi aiheuttaa tulehduksia ja sydänvaivoja, heikentää immuunijärjestelmää sekä tuhota hermosoluja. WGA läpäisee veriaivoesteen ja tarrautuu hermoja suojaavaan myeliiniin. WGA estää hermokasvutekijän toimintaa, jota tarvitaan määrättyjen kohdeneuronien kasvuun, ylläpitoon ja säilymiseen. WGA myös estää N-Acetylglucosaminen toimintaa, joka toimii ei tyypillisenä välittäjäaineena,vaikuttaen kiputuntemuksiin. Lähde: www.mercola.com