Arkisto :: 2011
ROKOTUKSET TURHIA - Immuunipuolustus ratkaisee

Arkkiatri Pelkosen ja THL:n on turha väittää, ettei kukaan tiennyt narkolepsian ja Pandemrix-rokotteen yhteydestä. Me tiesimme ja varoitimme jo syyskuussa 2009 omilla nettisivuillamme rokotteen vaaralli-suudesta, erityisesti rokotteen sisältämän adjuvantti skvaleenin vuoksi. Kerroimme, että USA on kieltänyt skvaleenia sisältävien rokotteiden käytön kansalaisillaan, koska sen on havaittu aiheuttavan neurologisia sairauksia.

Kyseenalaistamalla rokotteiden tarpeellisuuden, saa aikaan yleensä suuren tunnekuohun lääketeollisuuden pelottelemissa ihmisissä. Pelkoon perustui myös sikainfluenssarokotteen markkinointi. Siinä vaiheessa, kun ihminen ymmärtää, ettei sairauksien perimmäinen syy olekaan virus tai bakteeri, vaan heikentynyt immuunijärjestelmä, hän lakkaa uskomasta rokotevalmistajien ja lääkärien vakuutteluun rokotteiden tarpeellisuudesta ja keskittyy oman vastustuskyvyn parantamiseen. On järkevämpää hoitaa terveyttä vitamiineilla ja hivenaineilla sekä immuunipuolustusta vahvistavilla ravintolisillä, kuin turvautua vaarallisiin rokotteisiin. Terveyskaupan asiakkaat ovat oppineet tämän, joten he eivät joudu paniikkiin, jos pandemioita liikkuu, vaan ovat rauhallisin mielin, koska he tietävät miten toimia. Oli hienoa havaita, että puolet suomalaisista kyseenalaisti jo sikainfluenssarokotteen, ja jätti sen ottamatta. Uskon, että jatkossa rokotuskriittisyys tulee lisääntymään kaikkia rokotuksia kohtaan.

Nyt on jo muutama vuosi puhuttu D-vitamiinin tärkeydestä immuunipuolustukselle. Meillä on valtava määrä ihmisiä, jotka kertovat pysyvänsä paljon terveempänä, kuin ennen, ottamalla 25-50 ug luonnonmukaista D-vitamiinia. D-vitamiini on kuitenkin vain yksi aine, joka parantaa vastustuskykyä. Kun mukaan otetaan vielä muita vitamiineja sekä ravintolisiä, saadaan elimistö taistelemaan entistä paremmin jo tunnettuja bakteereja ja viruksia vastaan, mutta myös niitä vastaan, joita ei vielä tunneta. Lasten korvatulehdukset ovat hyvä esimerkki siitä, kuinka immuunipuolustusta vahvistamalla tulehdukset loppuvat hetkessä, eikä antibiootteja enää tarvita, samoin hoituvat muut lasten infektiotaudit. Meillä on sadoittain perheitä, jotka ovat päässeet eroon jatkuvista räkä- ja mahataudeista, sekä allergioista, hoitamalla terveyttään luonnonmukaisilla ravintolisillä ja homeopaattisilla valmisteilla.

Synteettiset vitamiinit eivät toimi
Synteettiset vitamiinit suurina pitoisuuksina häiritsevät elimistön tasapainoa, aiheuttaen erialaisia puutoksia ja terveys ongelmia. Usein ne käyttäytyvät elimistössä samoin kuin lääkkeet, ne kulkeutuvat elimistöön väkipakolla, käyttäen mitä tahansa kulkureittejä. Luonnollisista raaka-aineista valmistetut vitamiinit, kuten AITO kalanmaksaöljy sekä eri kasveista ja marjoista valmistetut tuotteet ovat elimistölle normaalia ravintoa, joita se käsittelee juuri oikealla tavalla. Luonnolliset vitamiinit ovat erittäin monimutkaisessa rakenteessa, jossa yhdistyvät erilaiset entsyymit, coentsyymit, antioksidantit, hivenaineet, aktivaattorit sekä monet muut tuntemattomat aineet, joita ei vielä ole löydetty ja jotka kaikki toimivat synergisesti, mahdollistaen tämän vitamiinikompleksin hyvän imeytymisen. Tämä tarkoittaa sitä, että valmisteen tehoon vaikuttaa synergia huomattavasti enemmän, kuin ravintoaineiden pitoisuudet. Tärkeintä on siis luonnollisen aineen yhteisvaikutus, eikä yhden aineen kemiallinen vaikutus.
Otetaan esimerkiksi auto. Auto on hieno kompleksinen kone, joka toimii hyvin, kun kaikki tarvittavat osat ovat oikeilla paikoillaan. Mutta, jos auton kaikki osat laitetaan vain yhteen kasaan, se ei ole enää auto, joka toimii. Näin on myös synteettisten monnivitamiinien laita. Ei riitä, että erilliset vitamiinit vain kootaan kapselin sisään ja odotetaan sen toimivan. Samoin on auton laita, se toimii alkuperäisessä muodossaan, mutta ei kasana yksittäisiä osia.

A-vitamiini
On vähintään yhtä tärkeä immuunipuolustukselle, kuin D-vitamiini, lisäksi ne toimivat synergisesti täydentäen toistensa vaikutuksia. A-vitamiinin puutoksissa kudosten ulkokerrokset heikentyvät, jolloin bakteerit ja virukset pääsevät helposti elimistöön. Eniten vahingoittuvat hengitys- ja virtsaelinten sekä suoliston kudokset. Tunnetusti myös näkökyky on riippuvainen A- vitamiinista. A-vitamiinin puute on yhdistetty mm. seuraaviin ongelmiin: Jatkuva infektiokierre, toistuvat tulehdukset poskionteloissa tai keuhkoputkissa, lasten hidastunut kasvu, luuston liikakasvu, jolloin hermot voivat joutua puristuksiin, silmien ongelmat, ihottumat, vatsa- ja suolistotulehdukset, kilpirauhasen toimintahäiriöt, keuhko- ja rintasyöpä. A-vitamiinin puutteessa hedelmöityminen on myös vaikeampaa. Luonnollinen A- vitamiini kalanmaksaöljystä on täysin turvallista, toisin kuin synteettisesti valmistettu A-vitamiini..

Kalanmaksaöljy
AITO kalanmaksaöljy on paras valmiste niin lapsille, kuin aikuisille pitämään yllä hyvää immuunipuolustusta. Neuvoloissa suositeltiin aiemmin lapsille kalanmaksaöljyä, kunnes 1970 luvulla lääketeollisuus toi markkinoille synteettiset D-vitamiinitipat. Siitä alkoi lasten tulehduskierteet ja muu sairastelu. Niissä perheissä, joissa lapset saavat D-vitamiini tippojen sijasta AITOA kalanmaksaöljyä, pysytään huomattavasti terveempinä. Möller ja Lysi kalanmaksaöljyt, eivät ole enää luonnonmukaisia, vaan ne sisältävät myös synteettisiä vitamiineja, joten niitä emme enää suosittele. Ikävää, että Möller ja Lysi pilaavat hyvät tuotteensa keinotekoisilla vitamiineilla, eivätkä edes kerro siitä kuluttajille pakkauksissaan.

Sinkki
Sinkki säätelee elimistössä noin 200 eri entsyymin toimintaa, pääasiassa aineenvaihdunnassa ja immuunijärjestelmässä. Käytännöllisesti katsoen kaikki solut sisältävät sinkkiä. Sinkkiä tarvitsevat A-vitamiinin ja valkuaisaineiden tuotanto, ihon kunto, haavojen paraneminen, insuliinin tuotanto haimassa, steroidi- ja tymuliinihormonin tuotanto sekä T- ja B-valkosolujen toiminta tartuntatautien ja allergioiden torjunnassa. Tutkimuksissa on todettu sinkin puutteen altistavan suun ja ruokatorven syövälle. Sinkin puutosoireita ovat mm: Huono vastustuskyky. Haavojen huono paraneminen. Haju- ja makuaistin heikkeneminen,. Suvunjatkamishäiriöt. Impotenssi ja haluttomuus. Ihottumat ja allergiat. Muutokset suolinukassa. Hiusten lähtö ja akne. Neuro-psyykkiset oireet. Heikentynyt sokerin sieto. Sinkinpuutos riskiryhmiä ovat mm. odottavat ja imettävät, allergikot, lapset ja nuoret, ikäihmiset, keliakia potilaat sekä kroonisesti sairaat.

Rauta
Raudanpuuteanemia on yleisimpiä sairauksia teollisuusmaissa. Naiset, urheilijat, kasvava nuoriso ja lapset ovat alttiita raudanpuutokselle. Raudanpuute heikentää immuunijärjestelmää ja altistaa tulehdustaudeille. Valkosolujen toiminta vaatii riittävää raudan saantia pystyäkseen estämään bakteerien kasvua, myös T-solujen kyky tunnistaa haitallisia bakteereja ja viruksia riippuu raudasta. Moni kärsii raudan puutteesta vaikka hemoglobiini (Hb) arvo näyttäisikin olevan kunnossa. Asian voi tarkistaa mittauttamalla seerumin rauta-arvon (fS-Fe). Arvon tulee olla vähintään 20, jotta immuunipuolustus toimii kunnolla. Raudan puutoksen oireita: Huono vastustuskyky. Nopea hengästyminen. Väsymys ja haluttomuus. Hidastunut kasvu lapsilla. Keskittymis- ja oppimisvaikeudet. Ruokahaluttomuus erityisesti lapsilla. Sydämentykytys ponnistelusta. Elottomat hiukset. Suutulehdukset ja nielemisvaikeudet. Ihon kutina. Kuoppakyntisyys. Maitohapon kertyminen kudoksiin.

C-vitamiini
Luonnollinen C-vitamiini, joka sisältää bioflavonoideja tehostaa immuunipuolustusta, aktivoimalla veren valkosoluja taistelemaan tulehduksia vastaan. C-vitamiinia tarvitaan myös sappihappojen muodostamiseen, raudan imeytymiseen, kolesterolin hajottamiseen ja E-vitamiinin uudelleen kierrätykseen. C-vitamiini toimii vastamyrkkynä monille aineille, kuten tupakan nikotiinille, lihajalosteiden nitriitille sekä alkoholin ja ruoan sisältämille aldehydeille. C-vitamiini auttaa myös allergioissa, estämällä histamiinin haitallisia vaikutuksia. Histamiinia vapautuu allergisissa reaktioissa, esim. ihottumissa, astmassa ja allergisessa nuhassa. Myös kylmä tai kuuma ilma voi laukaista histamiinireaktion.

Haiöljy lisää vastustuskykyä
Ruotsalainen tohtori Astrid Brohult löysi 1950 luvulla tehokkaan yhdisteen haiöljystä, nimeltään alkyyliglyserolit. Alkyyligryserolit aktivoivat immuunipuolustukselle tärkeitä valkosoluja, tehostaen valkosolujen toimintaa taistelussa viruksia ja bakteereja sekä syöpäsoluja vastaan. Neufrosyytit saavat aikaan tulehdusvasteen, jolloin ne ”syövät” vaurioitunutta kudosta ja tuhoavat kehoon tunkeutuvia mikrobeja. Lymfosyytit osallistuvat puolestaan mikro-organismien, vieraiden molekyylien ja syöpäsolujen tunnistamiseen ja tuhoamiseen. Haiöljyn on havaittu tutkimuksissa myös vähentävän suun haavaumia eli aftoja. Haiöljyn käyttöalueita: Alentunut vastustuskyky. Virus-, bakteeri- ja sieni-infektiot. Vaikeasti paranevat haavat. Estämään säteilyvaurioita syöpähoitojen yhteydessä ja parantamaan syöpäsairaan immuniteettiä.

Echinaforce tehokas viruksiin
Echinaforce tehoaa kausi-, sika- ja lintuinfluenssaan sekä muihin potentiaalisiin pandemiaviruksiin, mm. H3N2 (kausi-influenssa), H5N1, H7N7 (lintuinfluenssaviruksia) sekä H1N1 (sikainfluenssa). Echinaforcella tehdyissä tutkimuksissa virukset eivät myöskään kehittyneet vastustuskykyisiksi Echinacealle toistettaessa käsittely useamman kerran. Echinaforce on yksi vanhimpia Terveyskaupan tuotteita torjumaan erilaisia tartuntoja ja vahvistamaan immuunipuolustusta. Se kannattaakin ottaa aina heti käyttöön, kun liikkeellä on joku tartuntatauti.

Seuraavaa pandemiaa odotellessa
Keskity parantamaan omaa ja perheesi vastustuskykyä luonnonmukaisilla vitamiineilla ja hivenaineilla. Ota selvää immuunipuolustusta vahvistavista ravintolisistä. Pidä kotona tärkeimmät homeopaattiset ensiapuaineet. Huolehdi suolistosta, sillä säännöllinen maitohappobakteerien käyttö lisää tehokkaasti immuniteettiä. Maailma on väärällään viruksia ja bakteereja, pandemioita tulee ja menee, ei niitä tarvitse pelätä. Seuraavan kerran, kun viranomaiset ja lääketeollisuus pelottelevat taudeilla, voit levollisin mielin jättää ne huomiotta ja keskittyä tärkeämpiin asioihin.

Merja Lindström
Diplomihomeopaatti
Luontaislääkintäkouluttaja