Terveydenhoito :: aikuiset
HOME - TAPPAVA VITSAUS

Mikäli epäilet hometta rakennuksessa, homekoira näyttää nopeasti ollaanko tekemisissä homeongelman kanssa. Homekoira on työssään lahjomaton! Koiran työskentely perustuu intoon etsiä opetettua asiaa, eikä se osaa bluffata asiakkaan mieliksi. Kun koira viedään suljettuun tilaan, se tietää ensimmäisen ilmavainuisen kierroksen jälkeen, onko siellä hometta vai ei. Jos on, se pyrkii paikallistamaan maavai-nulla homeen mahdollisimman tarkasti.

Lisätietoa:
Homekoira Team 0400-836 670 tai www.homekoira.com.


Mikä on tämä hirvittävä vitsaus, joka tekee tuhojaan ympäri maata. Siltä ei ole turvassa kukaan, se vaanii uskomattoman monissa paikoissa. Vaikka olisit omalta kohdaltasi hoitanut asiasi, voit joutua sen uhriksi salakavalasti työpaikalla, koulussa, tarhassa, teatterissa, urheiluhallissa, sairaalassa aivan missä vain. Se voi viedä ihmiseltä kaiken, terveyden, ystävät, mielenrauhan ja ajaa ihmiset vararikonpartaalle. Jos tämä vitsaus on työpaikallasi, voit ehkä säästyä vararikolta, mutta et välttämättä siltäkään, jos sanot itsesi irti välttääksesi vielä pahemmat terveysongelmat.

Liikkeessämme käy päivittäin asiakkaita hakemassa apua homeen aiheuttamiin ongelmiin. On järkyttäviä tarinoita siitä, mitä kaikkea ihmiset ovat joutuneet kokemaan homeen takia. Pahin tilanne on silloin, kun koko omaisuus ja suuri velka on sijoitettu asuntoon, joka sitten osoittautuukin hometaloksi. Homeongelmiin joutuneet ihmiset ovat tuuliajolla, joiden on vaikea saada ymmärrystä ja oikeutta itselleen. Salailu, ongelmien vähättely ja viranomaisten välinpitämättömyys, ovat tuttuja lähes kaikille, homeen kanssa tekemisiin joutuneelle.

Homeinen koti
Olimme juuri ostaneet talon, muutostamme oli kulunut runsas kuukausi. Tuli syksy ja lämmityskausi alkoi. Asukkaille alkoi tulla silmäoireita, kurkun käheyttä, köhää ja aamuisin nuhainen olo. Sitten kuvaan tuli poskiontelotulehdukset ja jatkuva yskä. Niveliä särki ja väsytti. Lääkärissä oli todettu, että flunssaa se on. Uudelleen lääkäriin ja antibioottikuuri toinen toisensa perään, eivät auttaneet. Tilanne paheni, paitsi viikonloppuisin olo helpotti, koska perhe vietti vielä viikonloput muualla. Epäilys homeista tuli tutun hajuhavaintojen perusteella. Paikalla kävi Homekoira Team. Koirat toimivat kuten poliisin huumekoirat. Ne merkkaavat paikat joissa homekasvustoa on. Koirat oli opetettu tunnistamaan 17 yleisintä kosteusvauriolajia sekä sädesienen. Sitten se alkoi…homehelvetti. Talostamme löydettiin erittäin runsaasti allergisoivia homelajeja sekä myrkyllisiä kaasuja päästäviä lajeja. Näin kuvailee yksi hometalon ostaja perheensä kohtaloa liikkeessämme.

Homeinen työpaikka
Työssä ollessaan henkilölle tulee oireita, äänen käheyttä, silmäoireita, nivelkipuja, väsymystä, tukkoisuutta jne. Viikonlopun aikana oireet helpottuvat ja alkavat jälleen maanantaina. Alkaa pitkä ja raskas taival myös hänen kohdallaan. Uskottavuus kärsii, häntä epäillään luulosairaaksi. Muutama muukin ehkä oireilee, mutta kukaan ei edes terveytensä uhalla halua leimautua homefanaatikoksi. Lääkäri vähättelee, ei usko, väittää flunssaksi ja tilanne jatkuu. Työpaikallaan altistunut jatkaa sitkeästi työssään, kunnes koko terveys on mennyt. Jokuset vahvat ihmiset aloittavat loputtoman kierteen työtapaturmaeläkkeen hakemiseksi menetettyään työkykynsä.

Homeinen koulu tai päiväkoti
Lapset yskivät, on levottomuutta ja suurta väsymystä, jatkuvaa flunssaa ja muita tulehduksia. Opettajilla on omat epäilyksensä, koska vointi on itselläkin kovin huono aina viikolla, mutta lomien ja viikonlopun aikana oireet helpottuvat. Oireet laitetaan helposti työstressin piikkiin, ovathan opettajat tunnetusti ylityöllistettyjä isojen koulu- tai lapsiryhmien ja muiden säästöjen vuoksi.

Sitten joku opettajista saa tarpeekseen ja vaatii homemittauksia. Paikalle kutsutaan ”Asiantuntijat”, jotka eivät yleensä löydä mitään isoa ongelmaa, korkeintaan jotain pientä paikallista homekasvustoa, josta ei ole haittaa. Ongelma on niin pieni, että korjaus voidaan suorittaa koulua tai tarhaa sulkematta. Ongelmat kuitenkin jatkuvat vielä pahempina, koska remontin aikana homeitiöt ovat saastuttaneet ilmastointia myöten koko rakennuksen. Opettaja joutuu yhä hankalampaan tilanteeseen, kun ei ole tyytyväinen remonttiin, nyt hänen mielenterveyttään aletaan epäillä.

Homeinen sairaala
Eräs pahasti työssään (keskisuomalaisessa sairaalassa) homealtistunut potilas sai kutsun saman sairaalan uuteen osaan tutkimuksiin. Sairaalan lisärakennus johon hän joutui, oli juuri hiljan valmistunut. Kun potilas vietiin toisen kerroksen tarkkailuhuoneeseen, alkoi hänellä pahat hengitysvaikeudet ja valtava limantulo. Potilas oli kuljetettava kiireesti pois osastolta, takaisin ensiapuun, jossa hän sai adrenaliinipiikin ja muuta hoitoa tukehtumisvaaran vuoksi. Homealtistus on todettu työperäiseksi tälle henkilölle jo vuonna 2000, mutta vakuutusyhtiö on riitauttanut asian, joten oikeudenkäynti on alkamassa. Minkäänlaisia korvauksia ei potilas ole seitsemän vuoden aikana saanut.

Homeen aiheuttamia oireita
Homealtistuspotilaan toksiseen oireyhtymään kuuluu valtava määrä oireita; voimakas väsymys, päänsärky, kuumeilu, muisti- ja näköhäiriöt, keskittymisvaikeudet; lihasnykinä, heikkous ja vapina; kivut hengitysteissä ja jäsenissä; kuiva yskä, hapennälkä rasituksessa, suorituskyvyn lasku; nivelkivut ja turvotukset; verenvuoto nenästä, ikenistä tai veriyskä; ihon lehahtelu, kutina, polttelu, toksinen ekseema; virtsatie ongelmat; vatsakivut, ripuli, laihtuminen; muutokset verenkuvassa ja maksan toimintakokeissa ym. ym.. Näillä potilailla on myös säännönmukaisesti vaihteleva määrä IgG- vasta-aineita kosteusvauriomikrobeille, jotka ovat usein toksiineja tuottavia.

Luonnon homeet
Miksi luonnossa olevat homeet eivät ärsytä ja miksi sisätiloissa olevat homeet aiheuttavat oireita jopa ennestään terveelle ihmiselle? Kosteusvauriohomeet ovat rakenteeltaan huomattavasti pienempiä, niukasta hapensaannista johtuen (seinien ja lattioiden rakenteissa), jonka vuoksi ne pystyvät tunkeutumaan syvälle hengityselimiin aiheuttaen oireita ja sairauksia. Luonnonhomeet ovat isompia ja jäävät lähinnä nenäonteloihin tai keuhkoputkiin, siksi ne eivät terveelle aiheuta oireita. Homealtistunut sitä vastoin tulee altistumaan monesti jatkossa myös luonnonhomeille, siitepölylle ja hajusteille. Homealtistuneen immuunijärjestelmä vaurioituu ja muuttuu ärhäkäksi myös muille ulkoapäin tuleville ärsykkeille.

Helpotusta homealtistuneille
Parantamalla immuunipuolustusta ja kohentamalla limakalvojen kuntoa rasvahappo- ja vitamiinivalmisteilla saadaan huomattavaa helpotusta oireisiin. Koska homeet kulkeutuvat elimistöön limakalvojen kautta, on tärkeää keskittyä sellaisiin valmisteisiin, jotka hoitavat juuri limakalvoja. Homeopatialla saadaan usein antibioottikierre katkaistua ja jatkuvat tulehdukset rauhoittumaan. Homeopatiasta löytyy myös valmisteita, joita voidaan käyttää lievittämään oireita, jos joudutaan oleskelemaan homeisissa tiloissa.

Homealtistuneen oireistoa
Homeallergiat voivat olla hyvin hankalia ja vaikeahoitoisia. Oireet hankaloituvat erilaisista syistä, esimerkiksi homevauriorakennuksissa, sateen vaikutuksesta, erityisesti syksyisin ja keväisin, kosteassa metsässä liikuttaessa, navetassa, ruohon leikkuun tai mullan käsittelyn yhteydessä, lämmittämättömällä kesämökillä, sahalla tai muulla työpaikalla, jossa on runsaasti hometta. Yhdenkin homeallergiatapauksen toteaminen kosteusvauriorakennuksessa on merkittävä asia, sillä homeallergiat ovat elinikäisiä ja jättävät pysyvän terveyshaitan.

Myrkkyjen vaikutus siittiöihin on lamaannuttava;
Vilkkaat vipeltäjät muuttuvat hetkessä apaattisiksi paikallaan olijoiksi, akatemiaprofessori Mirja Salkinoja-Salonen Helsingin yliopistosta kuvailee tutkimuksesta (Asuntojen rakennusmateriaalien sekä niiden ja sisäilman mikrobien myrkyllisyys karjun siittiötestissä)

Tässä käy ilmi miten karjun siittiöt lakkasivat toimimasta homeiden vuoksi, miksei sillä olisi vaikutusta myös ihmisensiittiöille?
http://www.hel2.fi/ymk/julkaisut/julkaisut2001/julkaisu15_01.pdf
#search=%22rakennusmateriaalien%20myrkyt%22

Onko homeille herkistynyt jotenkin heikompi puolustusjärjestel-mältään?
Ei ole. Perheen isä ei välttämättä oireile, koska on töissä päivät muualla, mutta kotiäiti ja lapset ovat jatkuvasti nuhaisen oloisia, väsyneitä, poskiontelovaivoja, korvatulehduksia, keuhkoputken tulehduksia, ihottumaa. Lapset ovat levottomia, eivät jaksa keskittyä, kiukuttelevat. Äiti epäilee hometta ja isä kieltää. Kun talo tutkitaan esim. homekoirien avulla ja merkkauspaikoista otetaan materiaalinäytteet ja rakenteita on avattu, saadaan vahvistus oireille -
rakenteista löytyy hometta.

Tämä on ostajan tavallinen tarina hiljattain ostetun kiinteistön kohdalla. Hometalollinen menettää kotinsa, terveytensä, irtaimistonsa ja rahansa. Monelta menee työpaikka jaksamisen vuoksi siinä homehelvetissä. Näin käy useassa tapauksessa. Myyjä kieltää ongelmat ja asia puidaan oikeudessa.

Merja Lindström

OHJEITA HOMEALTISTUNEELLE:
1. Ja tärkein, hankkiudu heti ja PYSYVÄSTI pois hometiloista
2. prick-allergiatestit eivät sulje pois homealtistumista
3. pyydä lääkäriltä IgE home ja varastopunkkivasta-aine tutkimus
4. jos homelajit ovat tiedossa, pyydä IgG kosteusvauriopaneelit 6 ja 7
niille homelajeille joita hometiloista löytyy
5. vältä mahdollisimman pitkään kortisonivalmisteiden käyttämistä, sillä
ne heikentävät entisestään immuunipuolustusta
6. jos astmaan tarkoitetut avaavat eivät oloasi helpota, sinulla ei ole homeiden
aiheuttamaa astmaa, vaan mahdollisesti allergisen alveoliitin oireita
Muista että astma on keuhkoputken tulehdustila ja allerginen alveoliitti
on keuhkorakkuloissa olevien homeitiöiden aiheuttama tila
7. VÄLTÄ EDELLEEN HOMEISIA PAIKKOJA
8. vasta vuosien kuluessa oireesi helpottuvat jos altistuminen ei jatku
9. lisäravinteilla ja homeopatialla nopeutat toipumista
Tässä linkkejä jotka liittyvät homeisiin

majvikII pdf.pdf

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=97&conference
=4500000000000608&posting=22000000014136428

http://www.ttl.fi/NR/rdonlyres/C6981FE8-A57A-4E79-A88F-
2480B0187D82/0/Karvala6.pdf

http://www.yle.fi/akuutti/arkisto2000/250100.html

http://www.ttl.fi/NR/rdonlyres/C6981FE8-A57A-4E79-A88F-
2480B0187D82/0/Karvala6.pdf

http://www.hel2.fi/ymk/julkaisut/julkaisut2001/julkaisu15_01.pdf
#search=%22rakennusmateriaalien%20myrkyt%22

Linkki homelajeista:
http://www.emlab.com/app/fungi/Fungi.po

rakentaja.fi tietoa mikrobeista:
http://www.rakentaja.fi/index.asp?s=/kuluttaja/Sosiaaliministerio/RR2004/mikrobit.htm

sienilääkitystä:
http://www.medicina.fi/fato/56.pdf#search=%22kuva%20s%C3%A4desienest%C3%A4%22

http://www.homekoira.com/

Takaisin terveydenhoito :: aikuiset sivulle