VHH Ruokavalio
LEIVONTAOHJEITA

Marjon VHH-pannari (hh koko pannari 40g tai 10g)
4 luomumunaa
7,5dl raakamaitoa (36g hh) tai kerma-vettä (1,5dl kermaa 6g hh)
1 tl Atlantin merisuolaa
1 rkl fiberHUSK psylliumkuitua
1½ dl luomumantelijauhoa 50-100g voita sulatettuna

Vatkaa munat ja puolet nesteestä, lisää kuivat aineet ja sekoita hyvin, lisää voisula ja loput nesteestä. Anna seistä hetki. Paista 175ºC n. 40-50 min.

Uunipellillinen pannaria sisältää 40g hiilihydraatteja, jos se tehdään raaka-, ym. maitoon tai 10g, jos se tehdään kerma-veteen, jossa kermaa 1,5dl. Pannari paloitellaan 16 osaan, joten yksi pala sisältää hiilihydraatteja 2,5g tai 0,6g.


Mantelisämpylät (yhden sämpylän hh n. 0,8g)
3 luomumunaa
1 tl Atlantin merisuolaa
4 rkl turkkilaista jogurttia
1 rkl fiberHusk
1½ dl luomumantelijauho
2 ml soodaa tai 1 tl leivinjauhoa
2,5dl kermajuustoraaste

Vatkaa munat ja jogurtti, lisää kuivat aineet ja juusto, sekoita hyvin. Muotoile lusikalla taikinasta 9 sämpylää uunipellille. Paista 175ºC 20-30 min.

Marjon VHH-mustikkatorttu (koko tortun hh n.15g)
100g voita
1 luomumuna
1dl luomumantelijauhoa
½dl luomukookosjauhoa
1 rkl fiberHUSK
2 ml soodaa tai 1 tl leivinjaujoa 1 ml steviaa (½ ml vaniljajauhe) tilkka kermaa Vatkaa pehmennyt voi ja muna sekaisin, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää koko ajan vatkaten. Lisää tarvittaessa tilkka kermaa. Levitä voideltuun lasivuokaan.

Täyte:
1dl mustikoita
2dl ranskankermaa
1 luomumuna
½ ml steviaa
(½ ml vaniljajauhe)

Levitä tuoreet tai jäiset mustikat taikinan päälle, kaada päälle ranskankerma-muna-steviaseos. Paista uunin keskitasossa 175ºC – 20-30 min

Takaisin VHH ruokavalio sivulle