Arkisto :: 2016
HPV-rokotteesta vakavia haittoja tytöille!
-Yli 200 lääkäriä Euroopassa vaatii HPV-rokotusohjelmien keskeyttämistä
Tyttäreni vammautui vakavasti HPV-rokotteesta Lue
Kuka auttaisi HPV-rokotuksesta vammautunutta tytärtämme? Lue
HPV uutisointia maailmalta Lue
 

Vain runsaat viisi vuotta ehti kulua edellisestä sikapiikki rokoteskandaalista, kun meneillään on uusi skandaali tyttöjen HPV- rokotuksista. Tosin HPV skandaalia osattiin jo odottaa ennen kuin yhtäkään suomalaistyttöä oli rokotettu, sillä ulkomailta kantautui hälyttäviä haittavaikutuksia HPV- rokotuksista. Suomen Terveysjärjestö STJ ry uutisoi nettisivuillaan 26.9.2013 mm. seuraavaa: Terveille lapsille ja nuorille ei tule tarjota papilloomavirus- eli HPV-rokotteita (Gardasil®, Cervarix®) ilman, että heitä ja heidän huoltajiaan informoidaan maailmalla uutisoiduista tapauksista. Rokotetuille on kehittynyt kroonisia sairauksia, ja joista osa on kuollut rokotuksen saatuaan vakaviin verenkiertohäiriöihin.

Rokotetuilla henkilöillä on eri puolilla maailmaa uutisoitu ilmaantuneen mm. seuraavia haittoja: Kouristuskohtauksia, kuulon menetystä, verenvuotoja ja –tukoksia, Guillan Barren oireyhtymää, MS-taudin kaltaista oireyhtymää (ADEM), pään hakkaamista, halvauksia, kroonista väsymysoireyhtymää, kroonista yleistynyttä kipua, värisokeutta ja puheen tuoton vaikeutta. Osa rokotetuista on joutunut pyörätuoliin tai muuten vammautunut pysyvästi.

STJ tiedote viranomaisille 22.9.2013
Tutkimusprofessori Terhi Kilvelle THL:aan ja professori Erkki Palvalle FIMEAan on lähetetty tarkempia tietoja maailmalla raportoiduista HPV-rokotteiden vakavista haittavaikutuksista sekä niiden johdosta tehdyistä viranomaispäätöksistä. Heille on lähetetty tiedoksi myös kopioita vastikään lääketieteellisissä lehdissä julkaistuista tutkimuksista, joissa on selvitetty haittojen immunokemiallisia vaikutusmekanismeja. Lisäksi järjestömme on 18.9.2013 informoinut sähköpostilla lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aulaa sekä lapsiasianeuvottelukunnan jäseniä.

Ote Hanna Nohynekin (THL) vastauksesta 3.12.2014 Suomen Terveysjärjestölle - Kysymyksenne HPV rokotteiden turvallisuudesta ja turvallisuusseurannasta

"Hyvä Merja Lindström, Kiitos yhteydenotosta. Muistamme hyvin Suomen Terveysjärjestön syksyllä 2013 esiin nostamat kysymykset HPV-rokotteesta. Viittaamme 26.11.2014 lähettämäänne sähköpostiviestiin pääjohtaja Juhani Eskolalle, kliinisten lääketutkimusten päällikkö Esko Nuotolle sekä johtaja Erkki Palvalle.

Kuten tähänkin asti, THL tulee säännöllisin välein ja lisäksi tarvittaessa tutkimaan HPV- rokotusten hyötyjä ja haittoja rekisteripohjaisen tutkimuksen avulla. Ei ole ilmennyt mitään syytä pysäyttää hyvin alkanutta, turvallista ja kustannus-vaikuttavaa kansallista HPV-rokotusohjelmaa.

Kuten aina ennenkin, jokaisen yksittäisen haittaepäilyn ilmaannuttua hoitava lääkäri suunnittelee jatkotoimet ja rokotusohjelman rokotetun ja tarvittaessa hänen huoltajansa kanssa yksilöidysti. HPV-rokotetta on annettu yhteensä noin 52 miljoonaa annosta. Turvallisuusprofiili on ollut hyvä; hyödyt ovat moninkertaiset mahdollisiin vähäisiin ja ohimeneviin haittoihin verrattuna.

Hanna Nohynek LT Yksikön päällikkö Rokotusohjelmayksikkö, THL
"

Kohdunkaulasyövän esiintyvyys
Papilloomavirusten aiheuttamasta tautitaakasta THL:n selvityksessä todetaan, että Suomessa on vuosittain noin 150 kohdunkaulan syöpätapausta, joista noin kolmannes johtaa kuolemaan. Yli 90 % HPV-tulehduksista paranee itsestään. Onko mitään järkeä vaarantaa näin harvinaisen syövän takia satojen tuhansien tyttöjen terveys kyseenalaisella rokotteella? Kohdunkaulan syövän kehittyminen pystytään ehkäisemään papa-seulonnan avulla, joka on täysin turvallinen eikä aiheuta mitään haittaa, kuten taas rokotukset aiheuttavat todistettuja vakavia haittoja.

Apua HPV-sairastuneille
Homeopatia ja ravitsemushoito ovat osoittautuneet avuksi monille rokotehaittoja saaneille. Ravitsemustilanteen parantuessa oireita on saatu lievitettyä ja osa oireista on kadonnut kokonaan. Olen löytänyt myös lääkäreitä, joiden kanssa yhteisvoimin autamme sairastuneita nuoria.

Toivon, ettei kukaan vanhempi enää anna lupaa rokottaa lastaan HPV- rokotteella, koska sen turvallisuutta ei voida taata.

Kuka sairastuu rokotuksista?
Kuka tahansa ihminen voi sairastua mistä tahansa rokotuksesta, vaikka niistä ei olisi aikaisemmin tullut oireita. Lasten vanhemmat raportoivat jatkuvasti vastaanotollani rokotusten jälkeen ilmenneistä oireista mm. epileptiset kohtaukset, silmien karsastus, itkuisuus, tulehdukset, kehityksen taantuminen jopa vammautuminen. Rokotteiden alumiini on hyvin myrkyllistä hermostolle. Erityisessä vaaravyöhykkeessä rokotehaitoille ovat ne henkilöt joilla on sidekudos/kollageeniongelmia. Kollageeniongelmat ilmenevät mm. yliliikuvina nivelinä, ihon huonona elastisuutena ja kudosten heikkona rakenteena esim. kudosrepeämät ja "raskausarvet" sekä runsas arpikudos haavoissa jne. Suvuissa joissa on kollageeni/sidekudossairauksia, on heidän jälkeläisillään myös suurempi vaara saada rokotusvaurioita.

Katso: www.terveysjarjesto.fi tietoa rokotteista.
Lähetä aiheeseen liittyvä postia; toimisto@stjry.fi

Merja Lindström

Jokainen lukija voi itse päätellä näistä kahdesta HPV- rokotteista sairastuneen nuoren tarinasta toteutuuko Hanna Nohynekin lupaus:
"haittaepäilyn ilmaannuttua hoitava lääkäri suunnittelee jatkotoimet ja rokotusohjelman rokotetun ja tarvittaessa hänen huoltajansa kanssa yksilöidysti."

Ja pitääkö paikkansa Hanna Nohynekin turvallisuusprofiili, kun hän toteaa:
"hyödyt ovat moninkertaiset mahdollisiin vähäisiin ja ohimeneviin haittoihin verrattuna."
Tyttäreni vammautui vakavasti HPV-rokotteesta

Vuonna 2000 syntynyt tyttäreni sai ensimmäisen HPV-rokoteen 11.2013 ja toisen 12.2013. Kymmenen päivän kuluttua toisesta rokotuksesta alkoivat rajut oireet. Aloimme ihmetellä mistä oireet voivat johtua, aikaisemmin täysin terveellä tytöllä. Lähiaikoina tyttäreni elämässä ei ollut tapahtunut mitään muuta uutta paitsi nuo kaksi HPV-rokotusta. Aloin epäillä oireiden johtuvan rokotuksista ja kielsin kolmannen rokotteen antamisen.

Ensin alkoivat vatsakivut kohdun ja munasarojen alueilla, pahoinvointisuus ja erittäin kivuliaat kuukautiset. Tutkimuksissa todettiin mm. kystakasvaimia munasarjoissa. Sitten alkoivat tajuttomuuskohtaukset ja selittämättömät hermosto-oireet ja herkistyminen kivulle. Pienikin ihokosketus aiheuttaa valtavaa kiputuntemusta. Ennen niin terveestä ja iloisesta tyttärestäni on HPV-rokotusten jälkeen tullut jatkuvista kiputiloista ja väsymyksestä kärsivä, joka ei pysty käymään enää edes koulua.

Epäillessäni sairaalassa oireiden alkaneen rokotuksista, minua kehotettiin lähtemään välittömästi kotiin. Myöhemmin jouduimme lastensuojeluyksikön asiakkaiksi, koska oireille ei löytynyt mitään "järjellistä selitystä". Sittemmin meidät "vapautettiin", kun ei löytynyt perheongelmia.

27.12.13 tajuttomuuskohtaus
Ensimmäinen tajuttomuskohtaus alkoi kovalla pääsäryllä, kasvot muuttuivat vihreän väriseksi. 100 kiloinen ambulanssin ensiapumies painoi tyttöä otsasta – ei reaktiota. Tyttö herätettiin epilepsialääkkeellä ja vietiin sairaalaan. Tytär ei pystynyt puhumaan moneen tuntiin ja oli väsynyt ja puoliunissaan. Ekg, pieni verenkuva, elektrolyytit, pään CT-MRI, TILT , ym. tutkimukset olivat täysin normaalit. Seuraavana päivänä oireet oli poissa ja tyttö pääsi kotiin. Kevään aikana tajuttomuuskohtauksia oli yhteensä seitsemän. Sairaalan tutkimuksissa todettiin, ettei kysymys ole epilepsiasta ja tyttö lähetettiin psykiatrille.

Oireet HPV-rokotuksesta
29.04.2014 ilmoitin uudelleen sairaalassa tytön oireiden johtuvan HPV-rokotteista. Sairaalan lääkäri ilmoittaa keskustelleensa erikoislääkäri Hietarannan kanssa, joka oli todennut apuaineiden olevan samoja useissa rokotteissa eikä näin ollen ole mitään syytä epäillä, että nämä oireet liittyisivät rokotteeseen. Kohtaukset jatkuivat, kun kohtauksia oli kaksi viikossa, niin lastenlääkäri totesi, että hyvinhän tämä on mennyt. Minä kysyin miten tästä eteenpäin, johon lääkäri vastasi, että tehdään konsultaatiopyyntö nuorisopsykiatrialle.

Oireet psyykkisiä?
25.2.2014 tyttärellä on psykiatrisen sairaanhoitajan ja lääkärin käynnit. Lääkäri määrää Risperidonin joka oli 0,5 mg ja käskee ottamaan voinnin mukaan. Tyttö lihosi kuukaudessa 5 kg ja nukkui 12-14 tuntia ja oli sekava, lopetimme lääkkeen noin 1,5 kk kuluttua. Koska oireiden syyksi ei voitu tunnustaa HPV-rokoteita, niin tyttärestäni oltiin tekemässä psyykkisesti sairasta.

Vihdoin apua oireisiin
18.12.2015 käymme ensi kertaa homeopaatin vastaanotolla. Homeopaattisten aineiden lisäksi tyttö sai muutamia ravintolisiä. Jo parin viikon sisällä tapahtui selkeä hermosto-oireiden ja kiputuntemusten helpottuminen. Tämän jälkeen menimme uuden lääkärin vastaanotolle, joka teki lisätutkimuksia. Hän vahvisti oireiden olevan tyypilliset HPV-rokotetuilla. Ihanaa oli se, että tyttäreni sai vihdoin kuulla lääkäriltä ettei hänellä ole mitään psyykkistä vikaa, vaan oireet johtuvat rokotteesta.

Mikä on THL:n vastuu?
Nyt vasta jälkikäteen olen tutustunut HPV-rokotteiden aiheuttamiin haittavaikutuksiin. Olen tyrmistynyt kun minulle on selvinnyt, että nämä kaikki HPV-rokotteiden haittavaikutukset olivat THL:n tiedossa jo paljon ennen, kuin yhtäkään rokotusta Suomessa oli annettu.

Kannan ikuista tuskaa siitä, että sain tyttäreni ottamaan HPV-rokotukset, koska luotin THL:n valheelliseen tietoon. Vetoan kaikkiin nuorten vanhempiin, älkää tehkö samaa virhettä, jonka minä tein.

Kuka auttaisi HPV-rokotuksesta vammautunutta tytärtämme?

Vuonna 1998 syntynyt tyttäremme on saanut vakavia haittavaikutuksia HPV- rokotteesta. Hän on saanut kaikki kolme ohjelman mukaista rokotetta syksyllä 2014.

Oireet alkoivat pian rokotusten jälkeen. Ensin alkoivat päänsäryt ja kova väsymys, puoli vuotta tästä alkoivat kouristuskohtaukset, näkö- kuulo- ja puhehäiriöt, poissaolo- ja halvauskohtaukset, nivel-, lihas- ja hermokivut. Munasarjoissa on todettu myös isoja kystiä.

Mitään vikaa ei löydy!
Sairaalassa on tehty paljon neurologisia tutkimuksia ja mitään syytä oireille ei ole löytynyt. Nyt tyttärestäni yritetään tehdä psyykkisesti sairasta. Meilahden sairaalassa sairaanhoitaja väitti, että tyttö teeskentelee koska hän ei ole aikaisemmin nähnyt vastaavanlaisia oireita, eivätkä ne sovi epilepsiaan tai muihin neurologisiin sairauksiin. Kerran, kun lääkäri tuli sairaalassa tapaamaan tytärtä, hän käski tytön nousta seisomaan ja kävellä. Tyttö lyyhistyi lattialle eikä pääsyt enää ylös, johon lääkäri totesi; "kyllä sinä pystyt kävelemään, kunhan vain keskityt". Äitinä en ikinä unohda tuon lääkärin ylimielisyyttä lastani kohtaan.

Tytär on ollut jo 9 kk psykiatrisen puolen tutkimuksissa, eikä vieläkään kukaan ole pystynyt antamaan hänelle mitään psykiatrista diagnoosia. Meidän vanhempien kyseenalaistaessa psykiatrisen hoidon tarpeellisuutta meitä uhattiin lastensuojeluviranomaisilla, jos emme suostu jatkotutkimuksiin toisessa psykiatrian yksikössä. Nyt tyttöä pallotellaan paikasta toiseen. Meillä oli aktiivinen ja hyväkuntoinen terve tyttö, jonka kunto romahti pienessä ajassa saatuaan HPV-rokotukset. Nyt hän joutuu ajoittain halvausten takia pyörätuolipotilaaksi.

Keneen olemme yhteydessä? Kuka korvaa tytön kärsimykset? Hän joutui keskeyttämään lähihoitajaopinnot ja vuosia harrastamansa rytmisen voimistelun. Mistä saisimme tyttärellemme apua? HUS:n sairaalat viis veisaavat, jos yritämme hakea apua sieltä. Vetoavat vain psykiatrisen puolen yhä keskeneräiseen selvitykseen.

Ihmettelemme suuresti, ettei tervey-denhuollon ammattilaisia kiinnosta mitä tyttärellemme on tapahtunut HPV-rokotusten jälkeen.
 
HPV uutisointia maailmalta

Yli 200 lääkäriä eri puolilta Eurooppaa vaatii HPV-rokotusohjelmien keskeyttämistä, kunnes rokotteiden turvallisuus, tehokkuus ja riskit on kunnolla selvitetty. Vuoden 2015 maaliskuun puoliväliin mennessä HPV rokote Gardasil oli USA:ssa aiheuttanut yli 35.000 ilmoitusta haittavaikutuksista, mukana yli 200 kuolemaa.  Yhdysvaltain CDC:n (johtava Kansanterveyslaitos Yhdysvalloissa) arvion mukaan 10,9%:lla naisista on vaikeuksia tulla raskaaksi. Vuodesta 2007 lähtien hedelmättömyysilmoitukset ovat lisääntyneet vuosittain 7,9%. HPV-rokotukset (Gardasil ja Cervarix) aloitettiin USA:ssa vuoden 2006 puolivälissä.

Japanin hallitus ja terveysviranomaiset päättivät 2014 lakata suosittelemasta HPV-rokotuksia. Itävalta punnitsi HPV-rokotteen terveysriskit ja kieltäytyi hyväksymästä sitä rokotusohjelmaansa, ottaen huomioon että kohdunkaulansyövän esiasteen toteamiseen on jo olemassa turvallinen, luotettava ja halpa papa-testi

 
Yli 200 lääkäriä ympäri Eurooppaa vaatii pysäyttämään HPV-rokotukset: http://www.elinahytonen.fi/2015/07/hpv-rokotteet-laakarit-vaativat-rokotusten-lopettamista/

https://www.wddty.com/news/2015/05/doctors-call-for-halt-to-unsafe-hpv-vaccine-programme.html


HPV-rokotteen teho kyseenalainen: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/07/16/hpv-vaccine-effectiveness.aspx

HPV-rokotuksiin liittyy hermosto-oireita: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/10/21/gardasil-hpv-vaccine-adverse-reactions.aspx

Kolumbiassa osoitettu mieltä HPV-rokotuksia vastaan: http://healthimpactnews.com/2015/parents-of-hpv-vaccine-victims-protest-in-the-streets-of-colombia/

Ranskassa on tehty rikosilmoituksia HPV-rokotusten aiheuttamista vammautumisista: http://healthimpactnews.com/2014/10-more-young-women-file-criminal-complaints-due-to-injuries-from-gardasil-vaccine-in-france/
 
Takaisin arkisto sivulle

     
       
 
Blogi