Arkisto :: 2016
Epäiletkö ravinteiden imeytyvän huonosti?

Suolisto- ja vatsaongelmat sekä monet lääkkeet, esimerkiksi mahahappo-, diabetes- ja lukuisat muutkin lääkkeet voivat heikentää ravinteiden saantia ja imeytymistä oleellisesti. Huomiota kannattaa kiinnittää erityisesti siihen, että ravintoaineet olisivat sellaisessa muodossa jolloin niiden imeytyvyys vatsan ja suoliston haasteista huolimatta olisi mahdollista, sanoo Nordic Health Spraysin toimitusjohtaja Minna Bister, kohta 33 vuotta terveystuotealalla työskennellyt fytonomi ja luontaistuoteneuvoja. Uutta imeytymisreittiä käyttävät Nordic Health ravinteet antavat hyviä imeytymistuloksia myös vatsa-suolistovaivoista kärsiville ja lääkkeitä käyttäville.

Lääkkeiden ja suolisto-ongelmien lisäksi ravintoaineiden imeytymistä voivat heikentää myös esimerkiksi ravintolisissä käytetyt, pääainesosan kanssa sopimattomat makeutusaineet, makuaineet tai muut lisäaineet. Myöskään kaikki etiketissä hyviltäkin vaikuttavat aineet eivät välttämättä imeydy yhdessä, vaan saattavat pahimmillaan jopa estää kokonaisen tuotteen imeytymisen. Myös päivän aikana nautittu ruoka tai esim. kahvi voi voimakkaasti haitata imeytymistä.

Ravintolisien imeytyminen
Nordic Health suuhun suihkutettavien vitamiinisuihkeiden ja iholle suihkutettavien magnesiumsuihkeiden imeytymistä on tutkittu ja tutkitaan kaiken aikaa Cardiffin yliopistossa Englannissa. Siksi Nordic Health suihkeista tiedetään, että ne varmasti imeytyvät. Suihkemuotokaan ei sinällään takaa imeytymistä, vaan sekin on tutkittava, jotta imeytymisestä voidaan olla varmoja.

Tutkimalla tuotteen imeytymistä kokonaisella tuotteella kaikkine ainesosineen saadaan selville myös se, miten raaka-aineiden synergia keskenään toimii, Bister korostaa. Kaikkia ravinteita ei myöskään voi imeyttää limakalvolta tai iholta: Esimerkiksi sinkkisuihkeen kanssa on tehty töitä monta vuotta, mutta hyvin imeytyvää kokonaisuutta ei vielä ole löytynyt.

Positiivisia tutkimustuloksia
Cardiffin yliopistossa tehtyjen tutkimusten tulokset ovat olleet hyvin positiivisia. Bister kertoo, että tutkimusten mukaan nimenomaan Nordic Health iholle suihkutettavat magnesium-suihkeet imeytyvät huomattavasti tehokkaammin kuin sisäiset magnesiumvalmisteet. Tutkimukset myös osoittavat, että Nordic Health vitamiini-suusuihkeet imeytyvät suun limakalvolta erittäin hyvin verrattaessa tabletteihin, kapseleihin ja tippoihin.

Iholle suihkutettava magnesiumsuihke imeytyy hyvin ihon läpi verenkiertoon. Ihon kautta magnesium välittyy tehokkaasti kaikkien hermotusten ja lihasten käytettäväksi. Vaikka magnesiumin imeyttäminen ihon kautta on haastavaa, on Nordic Health-tuotteiden koostumus todistettu sellaiseksi jossa imeytyminen tapahtuu. Tehon/ imeytymisen huomaa myös siitä, että suihkeemme laukaisevat lihaskrampin alle minuutissa

Vitamiinisuihkeemme puolestaan imeytyvät hyvin ja tutkitusti suoraan suun limakalvoilta verenkiertoon, jolloin vitamiinitasot veressä nousevat nopeasti, Bister toteaa. Moni luulee, että jos valmisteen imeskelee tai ottaa nesteenä, se automaattisesti imeytyy limakalvolta, näin ei kuitenkaan ole.

Bister kertoo, että Nordic Health-tuotteet soveltuvat kaikille myös lapsille ja raskaana oleville sekä vegetaristeille. Tamperelainen Amplia Klinikka on vuosien ajan mitannut potilailtansa muun muassa  B12- ja D - vitamiinipitoisuuksia sekä muita ravinteita. Amplia Klinikalla on huomattu, että ravinnetasot ovat usein pelkällä ravinnolla tai tabletti/ kapselimuotoisia ravintolisiä käyttämällä aivan liian alhaiset. Nordic Health suihkeita käyttämällä klinikan potilaiden vitamiinitasot on saatu nousemaan nopeasti ja varmasti oikealle tasolle, Bister kertoo.

Minna Bister
www.nordichealthsprays.fi
tuoteneuvonta ma-pe klo 9 - 17 p. 044 7377137

 
Takaisin arkisto sivulle

     
       
 
Blogi