Arkisto :: 2014
USKOTKO VIELÄ THL:ää JA HANNA NOHYNEKIA ROKOTEASIOISSA?

Vielä helmikuussa 2014 THL ja Hanna Nohynek vakuuttivat, että nykyinen influenssarokote on tuttu ja turvallinen. 23.3.2014 THL ei suosittele enää Fluarixia alle 65-vuotiaille. Kausi-influenssarokote sisältääkin narkolepsiaa aiheuttavan virusantigeeniseoksen. THL ja Nohynek julistivat kausi-influenssa rokotteen turvalliseksi ennen kuin tutkimukset narkolepsian aiheuttajasta varmistuivat.

Iltasanomat 13.2.2014 Onko tämän vuoden kausi-influenssarokote turvallinen Hanna Nohynek? Mikä ero siinä on narkolepsiaa aiheuttaneeseen Pandemrix-rokotteeseen? - Kausi-influenssarokotteita on käytetty 1970-luvulta asti. Niiden turvallisuus on erinomaisen hyvä. Pandemrix ei ollut kausi-influenssarokote.

Meidän perhe 13.2.2014 Kannattaako influenssarokotus vielä ottaa lapselle Hanna Nohynek? Kyllä kannattaa. Kausi-influenssarokotus on tuttu ja turvallinen. Kausi-influenssarokote on toisenlainen kuin narkolepsiakohuun liitetty pandemiarokote, siinä ei esimerkiksi ole lainkaan tehosteainetta.

Satakunnan Kansa 23.3.2014 Tutkijat ovat saaneet selville, mikä sikainfluenssarokote Pandemrixissa aiheutti narkolepsian lisääntymisen. Syyllinen ei olekaan tehosteaine, kuten alun perin epäiltiin. "Tutkimukset viittaavat siihen, että narkolepsian aiheuttaja on Pandemrix-rokotteen virusantigeeniseos", kertoo tutkimusprofessori Outi Vaarala Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta.

Suomessa käytössä oleva GSK:n kausi-influenssarokote Fluarix sisältää samanlaisen antigeeniseoksen kuin Pandemrix sisälsi. Tehosteainetta kausi-influenssarokotteessa ei ole. Fluarix valmistetaan samalla tavalla kuin Pandemrixin antigeeniseos valmistettiin.