Arkisto :: 2014
SYMPOSIUMI HPV -ROKOTTEIDEN VAKAVISTA HAITOISTA

Julkinen kuulemistilaisuus 26.2.2014 Tokiossa HPV-rokotteen "väitetyistä" haittavaikutuksista.

Riippumattomia tutkijoita kokoontui 25.-26. helmikuuta Tokioon keskustelemaan HPV-rokotteista eli myös Suomessa markkinoilla olevista Gardasil- ja Cervarix-rokotteista.*

Kokoukseen osallistuivat mm. tri Harumi Sakai (entinen Tokai yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan professori ja Texasin yliopiston immunohistokemiallisen tutkimusryhmän johtaja), tri Sin Hang Lee, entinen Yalen yliopiston apulaisprofessori ja nykyinen Milford sairaalan patologi, tri Francois Jerome Pariisin XII yliopiston professori ja tri Lucija Tomljenovic, British Columbian yliopiston biokemistitutkija.

Rokotetuille nuorille naisille on eri puolilla maailmaa kehittynyt hyvin saman tyyppisiä vakavia, pysyvään invaliditeettiin ja jopa kuolemaan johtaneita neurologisia haittoja, joita on pidetty ns. psykosomaattisina eli ei-elimellisinä reaktioina. Kokoukseen osallistuneiden, aiheeseen perehtyneiden tutkijoiden mukaan kyse on immunokemiallisesti selitettävissä olevista ja tutkimuksin varmistetuista rokotehaitoista. Globaali psykosomaattisten reaktioiden epidemia on niin ajatuksena kuin tieteellisestikin absurdi.

Tri Lee kertoi löytäneensä HPV:n DNA-fragmentteja yhdeksästä eri maasta saamastaan 16 avaamattomasta, Gardasil –rokotteesta sekä yhden Gardasil –rokotuksen jälkeen kuolleen 18- vuotiaan naisen verestä ja pernasta. Yksikään paikalla olleista osallistujista ei ollut nostanut kättään ylös tri Lee'n kysyessä luentonsa jälkeen, että kuinka monen mielestä magneettitutkimuksin kuvattavissa olevat poikkeavuudet neurologisesti vammautuneilla nuorilla, odottamattomat äkkikuolemat ja ruumiinavauksessa todetut histologiset löydökset johtuvat psykosomaattisesta reaktiosta.

Tri Sakai esitti tieteellistä todistusaineistoa HPV-rokotetuille kehittyneiden autoimmuuni-sairauksien taustalla olevista biologisista mekanismeista. Sairastuneiden oirekuva on ollut hyvin samankaltainen niin Japanissa kuin muualla maailmassa HPV-rokotusten jälkeen sairastuneilla nuorilla naisilla. Kokouksen yhteydessä järjestettiin kaksi lehdistötilaisuutta sekä julkinen kuulemistilaisuus ministeriössä. Tiettävästi aihe ei ole ylittänyt Suomessa eikä muuallakaan Euroopassa uutiskynnystä.

Suomen Terveysjärjestö on informoinut symposiumiin osallistuneilta riippumattomilta tutkijoilta (tri Lee, tri Tomljenovic) saamiaan tietoja ja heidän lääketieteellisissä aikakausilehdissä julkaisemia tutkimustuloksia THL:n asiantuntijoita syyskuusta 2013 alkaen (THL/1399/9.09.00/2013) .

* http://sanevax.org/japan-medical-experts-warning-hpv-vaccine-side-effects/