Arkisto :: 2014
HOMEOPATIAAN LUOTETAAN SAKSASSA JA RANSKASSA

Lääketiede ei osaa hoitaa kroonisia sairauksia. Akuuttien vaivojen, kuten haavojen ja luunmurtumien hoidossa, lääkärit toimivat tuloksellisesti. Kroonisia sairauksia ei osata hoitaa, koska lähtökohta on väärä. Oireita vain peitetään lääkkeiden avulla.

Nykylääketieteen perustana
on saksalaisen patologin Rudolf Virchowin 1858 esittämä käsitys, että ihminen on mekaanis-kemiallinen solusäkki, jota tulee hoitaa leikkaamalla ja antamalla kemiallisia lääkkeitä. Aiemmin tutkijat ja kirkko olivat sitä mieltä, että ihmisellä on henki, mieli ja keho. Hengen ja mielen tasapaino takaa usein terveen kehon. Ihmiskunta on tuhansia vuosia hoitanut itseään luonnonvoimien eli kasvien, mineraalien ja eläinkunnan tuotteiden avulla. Myös ihmisen omaan sisäiseen paranemisvoimaan on luotettu. Intialaiset ottivat käyttöön 6 000 vuotta sitten ayurvedan eli elämäntieteen, josta kehittyi 4 000 vuotta sitten kiinan lääketiede.

Kreikkalainen Hippokrates,
jota pidetään lääketieteen isänä, totesi 2 400 vuotta sitten, että "ruoka olkoon lääkkeemme". Sveitsiläinen parantaja Paracelsus kertoi näkemyksiään terveydestä 1500-luvulla, ja saksalainen Samuel Hahnemann (1755–1843) kyllästyi nuorena lääkärinä sen ajan lääkkeiden (arsenikki, elohopea ja lyijy) tappaviin hoitotuloksiin. Hän ryhtyi kirjailijaksi ja tutkijaksi.

Häntä pidetään maailman toiseksi yleisimmän peruslääketieteen eli klassisen homeopatian kehittäjänä ja käyttöön ottajana. Homeopatia on maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan maailman toiseksi yleisin ja yksi parhaista, vaarattomimmista ja huokeimmista hoitotavoista yhdessä luonnonlääketieteen kanssa.

Toisen maailmansodan jälkeen rokotusten ja kemiallisten lääkkeiden käyttö on kasvanut räjähdysmäisesti. Samalla ihmiset ovat sairaampia kuin koskaan. WHO:n uuden raportin mukaan 12,5 miljoonaa ihmistä sairastuu vuosittain syöpään ja sairastuvuus kiihtyy.

WHO toteaa, että elämäntavat ovat tärkeässä asemassa ja ravinto tärkein tekijä terveyden säilyttämisessä. Ihmisen perimä ei ole määräävä tekijä. Yhdysvalloissa päätettiin jo 1950-luvulla, että syöpää saa hoitaa vain virallisesti hyväksytyillä hoidoilla. Ne olivat ja ovat edelleen leikkaus, sädetys ja kemoterapia.

Miljardeja dollareita on käytetty syövän parantamiskeinojen löytämiseen. Miksi viisaat tiedemiehet eivät löydä keinoa parantaa tämän ajan pahinta vitsausta, vai eikö sitä halutakaan löytää? Onko taloudellisesti edullista pyörittää "syöpäteollisuutta", joka tuottaa jokaista potilasta kohti yli 50 000 dollaria lääketeollisuudelle.

WHO:n tutkimukset
osoittavat, että ihmisten kannattaa kiinnittää suurta huomiota elämäntapoihin. Terveen elämän lähtökohdat ovat jokaisen toteutettavissa pienellä itsekurilla. Lisäaineeton luomuruoka, mielekäs työ, riittävä lepo, liikkuminen luonnossa, hyvät sosiaaliset suhteet, sopiva määrä auringon valoa ja hyvä perimä ovat terveen ja pitkän elämän salaisuudet.

Evan raportti Holhouksen alaiset (2012) toteaa, että suomalaiset omasta mielestään monin tavoin liikaa holhouksen alaisia. Samaa mieltä ovat raportin tekijät. Yliholhoamisen ajan on loputtava, mikäli haluamme antaa ihmisille oikeaa hyvinvointia.

Myös terveytensä
osalta suomalaistenkin tulee saada valita, kuinka he haluavat hoitaa itseään, jos sairastuvat. EU:n kansalaisina suomalaisilla on myös oltava oikeus hoitaa itseään hoidoilla, joita he haluavat käyttää, kuten homeopatia, akupunktuuri ja hypnoosi.

Saksassa on tuhansia homeopaattilääkäreitä. Homeopatian sairaaloita on useita, ja niissä esimerkiksi syöpää hoidetaan ensisijaisesti homeopatialla. Ranskan 60 000 lääkäristä 20 000 hoitaa ihmisiä ensisijaisesti homeopatialla, ja kaikista 23 000 apteekista saa ostaa vaarattomia homeopaattisia lääkkeitä.

Markku Mutanen
Kirjoittaja on ylöjärveläinen eläkeläinen ja homeopaatti

Lähde: Aamulehti 17.3.2014