Arkisto :: 2012
Voiko luonnon entsyymivalmiste olla jopa lääkkeitä älykkäämpi?
SAKSAN SUOSITUIN LUONTAISTUOTE NYT SUOMESSA

Mitä on sanottava ravintolisästä, joka on Saksassa kaikkein suosituin, jonka sanotaan vaikuttavan lähes kaikkiin vaivoihin ja jota voi daan käyttää sekä sisäisesti että ulkoisesti? Nyt tämä kiitosta ja hämmennystä herättävä luontaistuote on myynnissä myös Suomessa.

Alhaiset entsyymitasot. Maailmanlaajuisten tutkimusten mukaan 80 % väestöstä kärsii mikroravinteiden puutteesta kuten alhaisista entsyymitasoista. Alhaisten entsyymitasojen ensioireita ovat väsymys, alentunut keskittymiskyky, infektioalttius, iho-ongelmat, yleinen väsyneisyys ja ruoansulatusongelmat. Solu- ja kudosvaurioita saattaa esiintyä jo tässä vaiheessa, ja silloin vakava sairaus myöhemmällä iällä on väistämätön uhka. Jo vuonna 1991 johtavat ravitsemustutkijat huomauttivat nk. Saas-Feen julistuksessa, että huono ravitsemus ja ruokaan prosessoinnin yhteydessä kohdistettu valtava paine ovat vakavien sairauksien pääasiallisia aiheuttajia.

Aikainen sadonkorjuu, pitkät varastointiajat ja nykyaikaisissa ruokatehtaissa tapahtuva lisäprosessointi kuten säteilytys, kuumennus, sterilointi ja säilöminen aiheuttavat välttämättömien entsyymien ja muiden bioaktiivisten aineiden valtavan hävikin ruoassa. Esimerkiksi pikaruoka-aterioiden ravintoarvo on vaarallisen lähellä nollaa, eikä niillä ole juuri muuta virkaa kuin ihmisten lihottaminen. Syitä entsyymien lisääntyneeseen tarpeeseen ovat ylipaino, liikunnan puute ja stressi. Nämä nykymaailman yleiset ongelmat ovat ehdottoman tappavia entsyymeille ja johtavat kuona- ja myrkyllisten aineiden kertymiseen kehoomme, ja sitä kautta solujen tuhoutumiseen. Torjunta-aineiden käyttö myrkyttää kehoamme ja halvaannuttaa hermostoa, mikä aiheuttaa väsymystä, huonomuistisuutta ja masennusta. Ongelmana ovat myös synteettiset lannoitteet, jotka eivät stimuloi vain ruokaamme vaan myös jokaista ihmiskehon solua.

Entsyymien tehtävät?

Entsyymit ovat elimistön katalyyttejä eli ne tehostavat ja nopeuttavat solujen uusiutumista, mutta ennen kaikkea ne tehostavat kaikkia elintoimintoja, ilman entsyymejä ei olisi elämää. Regulat on nestemäinen entsyymivalmiste, jota valmistetaan Saksassa patentoidulla maitohappofermentaatiomenetelmällä. Valmiste tiivistetään hedelmistä, pähkinöistä ja vihanneksista kolmen kuukauden aikana erityisissä fermentointisäiliöissä.

Reculat on 11 vuotta vanha, ja sen kehittäjä on tohtori Niedermaier. Tohtori Niedermaier kehitteli ja testasi useiden vuosikymmenien ajan nimenomaan entsyymien osalta sellaista valmistamismekanismia, jonka avulla entsyymit saataisiin vakioitua. Entsyymien ongelmana on yleensä se, että ne ovat koko ajan aktiiveja ja pyrkivät muuttamaan muotoaan. Regulatissa entsyymit ovat kuitenkin stabiloituja eli pysyviä.

Sisäiseen ja ulkoiseen käyttöön
Regulatin erikoisuus on, että sitä voidaan käyttää sekä sisäisesti että ulkoisesti. Sen sanotaan auttavan useaan eri vaivaan. Regulatin avulla kerrotaan saadun helpotusta muun muassa päänsärkyyn, tenniskyynärpäähän, fibromyalgiaan, kohonneeseen kolesteroliin, luunmurtumiin, hilseeseen, ihottumiin, syyliin, reumatismiin, hermostuneisuuteen, palovammoihin, haavoihin, lasten hyperaktiivisuuteen, hyttysen pistoihin ja onpa sitä annettu menestyksellä eläimillekin. Valmisteen kehittäjät painottavat, että, Regultin avulla on tarkoitus saada apua jo olemassa oleviin vaivoihin. Regulatia suositellaan pidettäväksi puoli minuuttia suussa ennen kuin se nielaistaan, sillä ideana on sen imeytyminen suun limakalvojen kautta. Regulatia tutkitaan eri puolilla ahkerasti. Esimerkiksi Berliinin yliopistossa on meneillään tutkimus, jossa selvitetään tuotteen mitokondrioissa eli solujen voimalaitoksissa tapahtuvaa energiantuotantoa. Saksassa on tehty myös Alzheimeria ja Parkinsonia sivunnut väitöskirja, jossa oli kokonainen oma kappaleensa pelkästään Regulatista. Jotakin erikoista tuotteessa täytyy olla, koska Regulatia ei ole Saksassa juuri mainostettu tai markkinoitu, mutta silti se on tällä hetkellä maan luontaistuotekauppojen euromääräisesti myydyin tuote.

Lähdekirja: Diagnoosi "Ei kiitos!"