Arkisto :: 2012
LUONTAISESTI TERVE TV OHJELMA

Studiokuva superfood ohjelmasta, jossa mukana näyttelijä Lari Laurikkala ja superfood asiantuntija Erkki Palviainen sekä SLTL Liitosta Marjo Sukeva-Hakanpää ja Merja Lindström.

Suomen Luontaisterveyden Liitto ry on jo vuosia pyrkinyt saamaan TV ohjelmaa luonnonmukaisista hoidoista, mutta TV yhtiöt eivät ole kiinnostuneet aiheesta, vaikka puolet suomalaisista käyttää pehmeitä hoitomuotoja. Suomen Luontaisterveyden Liitto turhautui asiasta ja ryhtyi itse toteuttamaan TV ohjelmaa.

Ohjelma on tuotettu Liiton toimesta amatöörivoimin ja talkoohengellä. Sen sijaan vieraat, jotka ohjelmassa esiintyvät eivät ole amatöörejä, vaan edustavat suomalaista huippuosaamista ennaltaehkäisevässä terveydenhoidossa. Ohjelman tunnusmusiikin säveltäjä ja esittäjä on monilahjakkuus, teatteritieteen opiskelija Maiju Tommila. Maskeeraukset on tehty luoumukosmetiikalla SKY-kosmetologi Leena Jalonen.

Vihdoin löytyi TV yhtiö
Ohjelma toteutui, kun vihdoin löytyi TV yhtiö, joka uskoi ideaamme ja ryhtyi kuvaamaan 12-osaista Luontaisesti Terve TV ohjelmaa. Ohjelma on kuvattu tammi-maaliskuun aikana Porin Suomalaisella Klubilla Kippari kabinetissa. Nyt sarja on valmis ja on katsottavissa kaapeliverkossa kanavalla 77 Rauma TV. Ohjelmien aiheet ja esitysajat löytyvät Liiton netti sivuilta.

Jokaista Luontaisesti Terve osaa näytetään kanavalla yksi viikko, kaksi kertaa päivässä klo 10.00 ja 21.20, ohjelman kesto on 55 minuuttia. Jos ei ole kaapelitaloudessa, niin ohjelma on katsottavissa netin kautta, linkki löytyy www.luontaisterveys.info. Kaikki ohjelmat jäävät sivuille arkistoon, joten niitä voi katsoa sieltä myöhemminkin.

Ohjelman tarkoitus
Luontaisesti Terve TV ohjelma on nykyaikainen tapa toteuttaa Liiton sääntöjenmukaista toimintaa. Opastaa, neuvoa ja kannustaa ihmisiä itsehoitoon. Luontaisesti Terve ohjelmassa suomalaiset huippuasiantuntijat käsittelevät ajankohtaisia terveyteen liittyviä aiheita kansanomaisesti ja antavat ohjeita ja vinkkejä itsehoitoon. Ohjelmassa annetaan myös tietoa ravintolisien käyttömahdollisuuksista hoitaa terveyttä sekä käsitellään vähähiilihydraattista ruokavaliota, homeopatiaa, yrttilääkintää, jäsenkorjausta, superfoodia ym.. Mukana ovat mm. Lääkäri, homeopaatti, Liisa Sulkakoski. Tohtori Matti Tolonen. Yleis- ja verisuonikirurgi Taija Somppi. Näyttelijä, superfood luennoitsija Lari Laurikkala. Professori Osmo Hänninen. Terveystieteiden tohtori Kaija Helin. Frantsialan yrttitilalta Virpi Raipala-Cormier. Apteekkari, proviisori Onerva Pekkonen.


Luontaisesi Terve ohjelman neljännessä jaksossa 23.4. yleis- ja verisuonikirurgi Taija Somppi ja liikunta fysiologi, osteopaatti Jani Somppi puhuvat vähähiilihydraattisesta tai paremminkin hiilihydraattitietoisesta ruokavaliosta.

Katso Luontaisesti Terve ohjelmia ja anna palautetta.
www.luontaisterveys.info

Merja Lindström
Pj SLTL