Arkisto :: 2012
APUA ALLERGIAOIREISIIN!

Kaikille siitepöly ei aiheuta ongelmia

Ravinnon vaikutus allergioihin on kiistaton. Mitä enemmän viljelyssä käytetään keinotekoisia lannoitteita ja torjunta-aineita, mitä enemmän syömme teollisesti tuotettuja ja muokattuja ruokia sitä enemmän allergiat lisääntyvät. Oma osuutensa on myös rokotuksilla, koska rokotteen sisältämien lisäaineiden joukossa on monia allergiaa aiheuttavia aineita mm. kananmunaa, formaldehydiä, puhumattakaan elohopeasta ja muista myrkyistä.

Erityisesti kevät ja kesä ovat monelle allergikolle tukalaa aikaa, kun siitepöly leijailee. Monia lääkkeitä on tarjolla, mutta ne aiheuttavat enemmän tai vähemmän sivuvaikutuksia käyttäjilleen. Onneksi allergiaan löytyy paljon luonnon aineita, jotka hillitsevät elimistössä histamiinin vapautumista, joka on yksi syyllinen allergiaoireisiin. Monet ravintoaineet toimivat luonnollisina antihistamiineina.

Perusta kuntoon
Koska teollisesti tuotettu ravintoköyhä ruoka aiheuttaa puutoksia, niin ensimmäinen asia on varmistaa elimistölle riittävät rakennusaineet, jotta keho pystyy torjumaan allergeenien aiheuttamia oireita. Ruoka jota syömme, tulisi olla mahdollisimman puhdasta mieluiten luomutuottettua.

Ravinto- ja vitamiinilisät
C-vitamiini on hengitysteiden tärkeä antioksidantti, joka taistelee sisäänhengitys ilmassa olevia hapettavia tekijöitä (oksidantteja) vastaan. C-vitamiini pysäyttää allergisen reaktion estämällä soluja vapauttamasta histamiinia. C-vitamiini on tehokas vastalääke rasituksen aiheuttamiin astmaoireisiin - 2000 mg:n annos n. 1 tunti ennen liikuntasuoritusta voi useiden tutkimusten mukaan jopa estää astmakohtauksen.

B-vitamiineja tarvitaan immuunimekanismissa ja hermoston toiminnassa. B-vitamiinit aktivoivat monia paranemiseen tarvittavia entsyymejä. B6-vitamiini voi vähentää hengityksen vinkumista. B5-vitamiini on limakalvojen ja ihon hoitaja, "antistressivitamiini".

A-vitamiini on tärkeä immuunijärjestelmälle. Edistää kroonisen keuhkoputkentulehduksen vaurioittaman keuhkokudoksen paranemista. Torjuu limakalvojen kuivumista estäen allergeenien pääsyä elimistöön.

Magnesium voi vaikuttaa astmaan ennalta ehkäisevästi, sillä se estää keuhkoputken lihasten supistumista ja laajentaa siten keuhkoputkia.

Sinkkiä tarvitaan n. 300:ssa entsyymireaktiossa ja on antioksidantti, joka estää tulehdusta. Tarpeellinen erityisesti nopeasti uusiutuville kudoksille (iho ja limakalvot) ja kudosten paranemisessa. Tarvitaan kehon immuunimekanismissa. Puute yleistä, erityisesti lapsilla, koululaisilla ja monilla naisilla. Allergisilla ja atoopikoilla on usein matalat sinkkitasot.

Rauta, liian alhaiset rautavarastot pahentavat allergia- ja astmaoireita merkittävästi ja altistavat erityisesti keuhko- ja keuhkoputkentulehduksille myös rasitusastma pahenee. Lapset ja naiset kuuluvat raudanpuutoksen riskiryhmään, samoin urheilijat ja imeytymishäiriöistä kärsivät.

Ubikinoni Q10 parantaa solujen hapetusta ja immuunipuolustusta sekä parantaa verenkiertoa ja hengitystä. Lisää energisyyttä.

Helokin, purasruohon tai mustaviinimarjan siemenöljyt sisältävät GLA:ta (gammalinoleenihappoa), jonka pitoisuus on usein atoopikoilla ja allergisilla alhainen, mikä voi johtaa immuunipuolustuksen toimintahäiriöihin ja kudosten tulehdukseen. Tarvitaan tulehdusta estävien prostaglandiinien tuotantoon. Atopia on tutkimusten mukaan yhteydessä GLA:n puutteeseen.

Omega-3 rasvahapot välttämättömiä rasvahappoja, joista muodostuu tulehdusta estäviä aineita prostaglandiineja

Maitohappobakteerit auttavat ylläpitämään tervettä suoliston bakteerikantaa, jolla on tärkeä merkitys immuunipuolustuksessa. Auttavat erityisesti lasten ruoka-aineallergioissa ja voivat estää allergian puhkeamista.

Luonnonaineita allergiaan
PYCNGENOL rannikkomännynkuoriuute on hyvin tutkittu, voimakas kasviantioksidantti, estää tulehdusta. Voi auttaa erityisesti astmassa ja allergiassa. Ronald Watsonin johtama kliininen tutkimus v. 2001: Pycnogenol helpotti astmaoireita merkittävästi, se vaikutti sekä tulehdusarvoja laskevasti että keuhkojen uloshengitysilman kulkua helpottavasti.

Nokkonen on luonnon antihistamiini. Voi helpottaa hengitystä erityisesti astmaatikoilla.

Plantago heuinäratamo vaikuttavat aineet supistavat limakalvoja, jolloin normaali liman kulkureitti on mahdollista ja niistämisen tarve vähenee.

Perilla vaikutus perustuu allergisia reaktioita aiheuttavien välittäjä-aineiden (lgE) vapautumisen heikentämiseen.

Kversetiini vähentää elimistön histamiinin eritystä luonnollisella tavalla.