Arkisto :: 2012
Aamulehti Ylänurkka: 19/20.11. 2009 (Luotu: 21:52)

Niin paksua, että jopa WHO suuttui
Taloustoimittajana minun pitäisi suhtautua myönteisesti homeopatiaan. Veden myyminen kalliiseen hintaan on ympäristöystävällistä liiketoimintaa, saa käyttäjänsä tuntemaan itsensä terveeksi ja kasvattaa, kuten sanotaan, kotimaista kysyntää.

Raja on kuitenkin nyt ylitetty: Marraskuun alkupuolella maailman terveysjärjestö WHO otti poikkeuksellisen voimakkaasti kantaa sveitsiläisten homeopaattien "terveysneuvoihin". Paikallisten vesileikkiveijareiden etujärjestö kun loihe lausumaan, että raskaana olevien naisten ei pitäisi käyttää kumpaakaan maassa jaettavaa H1N1-rokotetta.

WHO:n rokotejohtaja Marie-Paule Kieny kommentoi älynväläystä henkilökohtaisesti: "Tämä saattaa aiheuttaa raskaana oleville naisille ja sikiöille vakavia seurauksia. Olemme pahoillamme, että homeopaatit eivät ota WHO:n suositusta huomioon." Näin.

Suomikaan ei ole säästynyt vastuuttomilta homeopaateilta. Porilaisen Luontaislääkintäkeskuksen informaatiosivustossa Luontaisnetissä homeopaatti, Merja Lindström kertoo, että "sikainfluenssa ei ole sen kummempi kuin muutkaan influenssat ja siitä selviää ilman lääkkeitä ja rokotuksia", esimerkiksi homeopaattisilla valmisteilla. (Lindströmin oma liiketoiminta tuskin vaikuttaa hänen näkemykseensä.)

Asiantuntijamme jatkaa: "Kun tietää miten ihmisen elimistö toimii, ymmärtää paremmin, että rokotukset ovat täysin turhia ja jopa vaarallisia." Et sitten ole kuullut vaikka poliosta?

Hän retostelee myös yhdeksänvuotiaalla rokottamattomalla tyttärenpojallaan, joka on "reipas nuori mies". Pitäisin häntä enemmänkin onnekkaana.

Sama nainen, joka muuten opettaa homeopatiaa Tampereella, vaati keväällä vaihtoehtohoitajien hyväksymistä osaksi terveydenhuoltojärjestelmää. Näiden kannanottojen jälkeen ja ilman lääketieteellistä koulutusta siihen ei liene tarvetta.

Vaihtoehtohoitojen tutkija, professori Edzard Ernst ja kirurgian emeritusprofessori Michael Baum kirjoittivat taannoin American Journal of Medicineen artikkelin Should We Maintain an Open Mind about Homeopathy?

Se on tyrmäävä tuomio. Kirjoittajat korostavat, että mikäli homeopaatit olisivat oikeassa, suuri osa fysiikkaa, kemiaa ja farmakologiaa ei pitäisi paikkaansa. Homeopatian peruspilarit, samankaltaisuuden ja laimentamisen periaatteet, ovat 200 vuotta vanhoja, ja homeopatian peruspilarit ovat suoralla törmäyskurssilla tieteen periaatteiden kanssa.

Muuten, Kari Suomalainen kertoi aikanaan menettäneensä uskonsa homeopatiaan, kun tuttu homeopaatti kieltäytyi jatkamasta viskiään vedellä.

Baumin ja Ernstin artikkelia lainatakseni, aivot ovat vaarassa luiskahtaa ulos, jos mieli on liian avoinna.

Mikko Pulliainen
aamulehtiMerjan vastine ylänurkkakirjoitukseen 27.11.2009

Homeopaattiset valmisteet ovat Suomessa virallisesti lääkkeitä, joita valvoo Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea (ent. Lääkelaitos). Jos niissä on jotakin huomauttamista, kannattaa kääntyä Fimean puoleen.


Tämän kohdan toimittaja Ylipää poisti kirjoituksestani: Rokote on aina riski, erityisesti raskaana olevalle. H1N1-rokotteen turvallisuutta raskaana oleville ei ole pystytty osoittamaan, vasta tulevaisuudessa näemme seuraukset. Nyt kuitenkin jo tiedetään, että sikiökuolemia on tapahtunut. Virallinen selitys on tietenkin, ettei rokote ole syyllinen vaan kyseessä on sattuma.

Poistin kokonaan kappaleen rokotteen mahdollisista sikiövaurioista. Katson, että Aamulehden ei ole näillä tiedoilla ole mahdollista kylvää epäilystä sikiön kuolemasta rokotuksen ottaneiden äitien mieleen. T. Kari Ylipää

Merjan kommentti: Lehdet kyllä suostuivat pelottelemaan äitejä, jotka eivät ottaneet piikkiä ja saivat heidät paniikin partaalle. Kuinka sitten kävikään, kun rokotetuille äideille tuli sikiökuolemia. Lehdet vaikenivat ja virallinen puoli selitti, kuolemat ovat vain ajallisia yhteensattumia. Kuten jo kirjoituksessani 27.11.2009 totesin.

Vastineeni jatkuu: Mitä tulee sikainfluenssan vaarallisuuteen, pysyn edelleen kannassani, ettei se ole sen vaarallisempi influenssa kuin muutkaan kausi-influenssat. Tauti näyttäisi olevan jo laantumassa. Rokotevalmistajat ovat ottamassa jo nyt kunnian rokotteelle, vaikka rokotteen vaikutus alkaa vasta viikkojen kuluttua ja suurin osa kansaa on vielä rokottamatta.

Se, ettei tiede ole vielä pystynyt aukottomasti selvittämään homeopatian toimintaperiaatetta ei suinkaan tarkoita sitä, etteivätkö homeopaattiset valmisteet silti toimisi. Maailmassa on paljon asioita, joihin nykytiede ei vielä tiedä vastauksia.

Toimittaja Mikko Pulliainen kuvaa Ylänurkka-kolumnissaaan 20.11. 2009 rokottamatonta lastenlastani "onnekkaaksi". Onnekkaana pidän häntä siinä mielessä, ettei hänen immuunijärjestelmäänsä ole pilattu rokotteilla, jonka johdosta hänellä on nyt hyvä vastustuskyky taistella viruksia ja bakteereja vastaan.

Lääketieteellisestä koulutuksestani sen verran, että olen suorittanut normaalit sairaanhoitajan oppimäärää vastaavat peruslääketieteen opinnot Tampereella.

Kari Suomalainen ymmärsi homeopaattisen hoidon väärin. Homeopaattisten periaatteiden mukaisesti kaltainen parannetaan kaltaisellaan, eli pieni määrä taudin aiheuttajaa parantaa taudin. Krapulan kyseessä ollessa, seuraavana päivänä otettu krapularyyppy toimii siis homeopaattisten periaatteiden mukaisesti. Toki homeopatiasta löytyy parempia aineita krapulaan kuin krapularyyppy.

Merja Lindström
homeopaatti


 
Miten homeopatia voi pelastaa Tohtori Sara Eames
Teksti käännetty google kääntäjällä:
Katso linkki / video täältä
Onnistunut rokotekokeilu Kuubassa homeopatialla, 2,5 miljoonaa ihmistä sai avun
Teksti käännetty google kääntäjällä:
Katso linkki / video täältä