Arkisto :: 2011
TERVEENÄ 80 VUOTIAANA

Äitini täytti tammikuussa 80 vuotta. Synttärihumua ”pakoon” hän lähti etelän aurinkoon Teneriffalle, tyttärensä Marjon ja hänen perheensä kanssa. Helmikuussa olikin sitten hiihtoloman vuoro toisen tyttären kanssa Rukalla. Mukana olivat myös tyttären tytär Miia ja hänen lapsensa Joona. Ohjelmaan kuului hiihtoa, ulkoilua, kylpylässä rentoutumista sekä uutena tuttavuutena hohtokeilailua.

Äiti on pitänyt yllä terveyttään yli 30 vuotta luontaistuotteilla. ”Sitä harmittelen, että monet turvautuvat liian helposti kemiallisiin lääkkeisiin, vaikka tarjolla olisi haitattomia luonnon tuotteita samoihin vaivoihin ilman sivuvaikutuksia. Olen nähnyt tuttavissani, kuinka nopeasti lääkkeet romahduttavat yleiskunnon ja vievät liikuntakyvyn.”

Äiti itse koki kauhun hetkiä 1989 etelän matkalla, kun lääkäri (Jouko) teki väärän diagnoosin ja määräsi hänelle angina pectoris lääkityksen. ”Etelän lämmössä sydämeni meinasi lopettaa toimintansa kokonaan, tuo lääkärin virhe oli koitua kohtalokseni. Tarkemmissa tutkimuksissa selvisi, että kärsin sydämen läppäviasta. Lääkärin lääkkeillä tunsin oloni kuitenkin huonoksi, joten tyttäreni Merja katsoi minulle sopivat luontaistuotteet. Niillä olen pärjännyt jo 22- vuotta, mitään lääkärin lääkkeitä en tarvitse. Sikapiikkiä en ottanut. Sydän on kunnossa, nivelet toimivat moitteettomasti, mistään ei särje tai kolota, univaikeuksia ei ole. Jos jotain ilmenee, otan yhteyttä heti Merjaan tai Marjoon.

On väärin, että KELA korvaa kemialliset lääkkeet, mutta ei luonnontuotteita, vaikka se olisi yhteiskunnalle halvempi tapa pitää ihmiset kunnossa ja eläkeikään asti työelämässä.”


Näitä Äiti käyttää. E-Epa, Crataegus, Geriaforce, Bio-Qinon Q10, Cardiosan, Glandin 25, Bio-Sinkki, Pycnogenol, A-, D, E- ja B-vitamiineja. Ihon hoitoon TerniCol voidetta.Lisäksi tarvittaessa homeopaattisia valmisteita sekä Fortesania ja Antiviriä ym. tarpeen mukaan.

Merja Lindström


VANHENEMISEN HIDASTAMINEN
Aira piipahti 2004 Porissa käydessään äidin luona. Heillä riitti juttua luontaistuotteiden hyvistä
vaikutuksista. Molemmat ovat siitä erinomaisia esimerkkejä.

Biologinen vanheneminen katsotaan alkavaksi 25-vuotiaana. Tästä eteenpäin voima vähenee noin prosentin vuodessa, niinpä 35-vuotias huippu-urheilija alkaa olla jo harvinaisuus. Normaalissa arkielämässä useimmat selviävät 60 ikävuoteen melko hyvin. Sen jälkeen alkaa vähitellen yhä useampi huomata vanhenemisen merkkejä. Rasituksensieto vähenee, hengästyy helpommin, paikkoja kolottaa, nivelet jäykistyvät ja kipeytyvät, muisti huononee jne.. Edellä mainituista oireista kärsii toki jo huomattavasti nuoremmatkin, jotka eivät ole huolehtineet peruskunnostaan. Omat haittansa tuovat vielä tupakka ja liiallinen alkoholi.

Onneksi kuitenkin jokaisella on mahdollisuus hidastaa vanhenemisen tuomia haittoja terveillä elämäntavoilla. Ja jos ongelmia ilmaantuu on meillä suuri joukko luonnon aineita, joilla voimme saada helpotusta moniin eri vaivoihin.
Tämän hetken kuuma puheenaihe on geenien merkitys ihmisen terveyteen, lähes joka viikko löytyy joku geeni, jonka sanotaan aiheuttavan tiettyjä sairauksia. Moni onkin saanut sen käsityksen, että se on geenien syytä jos sairastumme. Onneksi asia ei kuitenkaan ihan näin ole, vaan jokainen voi omalla elämäntyylillään, joko vähentää, tai lisätä sairastumisriskiä. Ja jos on saanut perinnöksi sairauksille altistavat geenit, on vieläkin tärkeämpää huolehtia terveydestään.

Jokainen ihminen on oman onnensa seppä
Omat vanhempani Anneli (72) ja Jussi Sukeva (74) ovat hyvä esimerkki luontaistuotteiden hyvistä vaikutuksista. He ovat käyttäneet yli 25-vuotta erilaisia luontaistuotteita. Äiti on oikea ikiliikkuja, joka on aina työntouhussa. Kesällä omakotitalon piha teettää paljon töitä, eikä se vielä riitä että oma piha on kunnossa, vaan hän hoitaa vielä sukulaistenkin pihoja. Meitä sisaruksia on viisi, lastenlapsia kymmenen ja lastenlastenlapsia kolme. Joten lasten piikotusta riittää ja ruokavieraita on lähes päivittäin. Äiti toimii myös suvun parturi / kampaajana sekä ompelijana.

"Tänä talvena on lumitöitä riittänyt, homeopaattisen Arnican avulla, isotkin lumityöt on hoitunut ilman paikkojen kipeytymistä. Ihmetellyt olen myös sitä, kun ennen joulua, aloitin Antivir kuurin flunssan torjuntaan, niin vuosia vaivannut kylkikipu häipyi, joka oli seurausta taannoin sattuneesta tapaturmasta;" äitini toteaa.

Väärä sydänlääke oli viedä äitini hengen
Noin 14-vuotta sitten äitini tunsi epämääräisiä oireita sydämessä, niinpä hän tilasi lääkärin. Lääkäri teki vastaanotolla diagnoosin, angina pectoris ja määräsi beetasalpaaja lääkityksen. Heti lääkityksen alettua äidin kunto alkoi heikentyä, ja etelänmatka oli koitua kohtalokkaaksi. Koska äidillä on aina ollut hidas pulssi, niin etelän lämpö meinasi lopettaa sydämen lyönnit tyystin. Olimme äitiä vastassa lentokentällä, äiti ei pystynyt enää omin avuin liikkumaan. Soitin välittömästi turkulaiselle kardiologille, hän kielsi lääkityksen heti, ja sanoi diagnoosin olevan todennäköisesti väärän. Tarkemmat tutkimukset osoittivatkin äidin kärsivän läppäviasta. Niinpä hänelle määrättiin uudet lääkkeet. Äiti ei kuitenkaan tuntenut oloaan hyväksi niidenkään lääkkeiden kanssa, joten hän ilmoitti lääkärille kokeilevansa mieluummin luonnonlääkkeitä. Niinpä suosittelin hänelle Crategus-orapihlajauutetta, vaikutus oli hämmästyttävän hyvä, kaikki sydänoireet häipyivät ja äiti jaksoi taas tehdä töitä entiseen malliin. Noin 6-vuotta sitten orapihlajan rinnalle otettiin Geriaforce neidonhiuspuu-uute, sekä ubikinonia sisältävä Bio-Qinonvalmiste. Näiden lisäksi äiti käyttää, Homeocalc, Glandin 25, Total-B, Vita+E, Pycnogenol, sekä Piimaa-C valmistetta. Edelleen äiti pärjää ilman kemiallisia lääkkeitä ja vointi on mitä mainioin. Olemme monesti miettineet, missähän kunnossa äiti olisi, jos olisi käyttänyt nämä vuodet kemiallisia lääkkeitä.

Isä altistui asbestille yli 40-vuotta
Isäni kunto on myös erinomainen, hänelläkään ei ole käytössä kemiallisia lääkkeitä. Hän sai juuri päätökseen sisareni lähes 200 neliötä käsittävän omakotitalon peruskorjauksen, ja nyt remontoidaan omaa taloa. Isäni on ammatiltaan putkiasentaja ja hän altistui asbestille yli 40-vuotta. Todennäköisesti luontaistuotteet ovat olleet hänen pelastuksensa. Lääkärit ovat ihmetelleet isän hyvää kuntoa, vaikka altistus on ollut näin pitkäaikainen. Sen verran haittaa asbesti on tehnyt, että keuhkot ja keuhkoputket ovat olleet tulehdusherkät. Nyt Antiviristä on tullut apu siihenkin vaivaan. Muutamavuosi sitten nivelissä alkoi tuntua jäykkyyttä, joka puolestaan korjaantui Bioteekin Piimaa-C ja Hainrusto vihersimpukka valmisteilla, myös luonnon kalasta valmistettu Omegaforce, Total-B, Vahva Luonnon-E, Multimix, Cardiosan (magnesium), Herukansydän tyrni, sekä Bio-Qinonvalmiste kuuluvat isän päivittäiseen terveydenhoitoon.

Myös eläimet saavat apua luontaistuotteilla
Tänä vuonna vanhempieni 15-vuotta (vastaa yli 100 ihmisvuotta) täyttävä Collie uros Rocky, on myös hyvä esimerkki luontaistuotteiden hyvistä vaikutuksista. Rockylle annetaan säännöllisesti Crategus- ja Geriaforceuutetta, Piimaa-C ja Kivennäisaine+B jauhetta, Zinaxin mild inkiväärikapseleita, sekä tarvittaessa homeopaattisia valmisteita.

Merja Lindström
Luontais-Prisman Uutiset 2004