Arkisto :: 2011
HOMEOPATIA TOIMII
- Todistaa Nobel-palkittu Luc Montagnier

Missä ovat sanomalehtien ja muun median uutisointi Nobel- palkitun Luc Montagnierin uusimmasta tieteen löydöstä, joka osoittaa homeopatian toimivuuden? Mielenkiintoista katsoa, miten Aamulehti ja Helsingin Sanomat suhtautuvat Luc Montagnierin tutkimuksiin, ovathan nämä kaksi lehteä homeopatian ja luontaishoitojen kiivaita vastustajia. Aamulehti, Helsingin Sanomat, sekä TV ja radio uutisoivat näyttävästi kesällä 2010, kun Suomalaiset skeptikot yrittivät itsemurhaa homeopaattisilla valmisteilla. Skeptikot nauttivat satamäärin homeopaattisia pillereitä ja päättelivät, ettei homeopatia toimi, kun kukaan ei kuollut, eikä saanut sivuvaikutuksia. Tämä tempaus osoittaa sekä skeptikoiden, että median arvostelukyvyttömyyden Suomessa.

Me homepaatit tiesimme, että on vain ajan kysymys, koska homeopatian arvoitus selviää. Nyt, kun Lääkäri Samuel Hahnemannin syntymästä on kulunut 255 vuotta, Luc Montagnier on pystynyt todistamaan homeopatian toimivuuden myös tieteellisesti. Onneksi Kiina on ymmärtänyt tämän Montagnierin tutkimuksen arvon ja kutsunut hänet Jiaotongin yliopistoon Shanghaihin tutkijaksi. Parasta asiassa on, että nyt on vastassa niin iso mahti, ettei länsimainen lääketeollisuus pysty enää mitätöimään homeopatiaa. Lääketehtaat ovat pelänneet tätä päivää, koska nyt niiden monopoli on murtumassa. Kiina tulee lähivuosina peittoamaan länsimaisen lääketeollisuuden uusilla haitattomilla lääkkeillä.

Uutisoimme 2010 näin
”Kuubassa on tehty menestyksekäs rokotetutkimus homeopaattisella valmisteella bakteerin aiheuttamaa leptospiroosis tartuntaa vastaan. Tämä on laajin homeopaattisella valmisteella tehty tutkimus maailmassa. Jos joku muu lääke olisi toiminut yhtä tehokkaasti, kuin homeopaattinen valmiste, olisi se uutisoitu maailmanlaajuisena sensaationa mediassa.”
Ajatelkaa, jos sikainfluenssarokotteen sijasta kaikki olisivatkin saaneet sen homeopaattisena valmisteena, meillä ei olisi nyt narkolepsiaa, eikä muitakaan sikapiikin aiheuttamia haittavaikutuksia. Me ja meidän asiakkaamme, jotka käytävät homeopatiaa torjuimme sikainfluenssan homeopaattisilla valmisteilla, ilman sivuvaikutuksia. Onneksi homeopatialla on voitu auttaa myös heitä, jotka ottivat piikin ja saivat siitä haittavaikutuksia.

Riikka Söyringin käännös Luc Montagnierin haastatteluista ja uutisoinnista maailmalla.
Luc Montagnier, Nobel-palkittu ranskalainen virologi, joka löysi AIDS-viruksen, on kohauttanut tiedepiirejä puoltamalla homeopatiaa. Montagnier on kollegoineen suorittanut kokeita, jotka vahvistavat että alkuperäisen aineen elektromagneettiset signaalit jäävät jäljelle, kun ainetta laimennetaan ja ravistellaan; elektromagneettiset signaalit siirtyvät "veden muistissa" koko liuokseen.

Kiina valtaa lääkemarkkinat
Montagnier on juuri ottanut vastaan työn Kiinassa, Jiaotongin yliopistossa Shanghaissa. Yliopistoa kutsutaan usein Kiinan MIT-yliopistoksi. Professori Montagnier ryhmineen keskittyy tutkimaan ilmiötä, joka yhdistää fysiikkaa, biologiaa ja lääketiedettä: DNA:n veteen tuottamia elektromagneettisia aaltoja. Tarkoitus on tutkia ilmiötä sekä teoreettisesti että kokeellisesti. "Olemme havainneet, että DNA tuottaa vedessä rakenteellisia muutoksia, jotka säilyvät vaikka laimennusaste on korkea. Meillä on laite, jolla voi mitata elektromagneettisten signaalien tuottamaa resonanssia. Näitä signaaleita tuottavat bakteerien ja virusten DNA." sanoo Montagnier. Havainto veden kyvystä "muistaa" saattaa tuottaa aivan uudenlaisia hoitotapoja moniin yleisiin kroonisiin tauteihin.

Montagnier toteaa myös, että biolääketieteen ja lääkeyhtiöiden riippuvuus toisistaan sekä lääkeyhtiöiden taloudellisen edun vaarantava tutkimus pyritään lyttäämään koko rintaman hyökkäyksellä, ja ettei tällainen asenne ole tieteellinen. Homeopaattisesta lääkinnästä ja sen tuottamista tuloksista on tehty vertaisarvioitua tutkimusta. Vaikka toimintamekanismia ei varsinaisesti ole tunnettu, kliinisten kokeiden tulokset allergioiden, astman, influenssan, reuman, fibromyalgian, ripulin, keskittymisvaikeuksien ja syöpähoitojen haittavaikutusten minimoimisessa ovat olleet positiivisia. Varsinaisia tutkimustuloksia vahvistavat potilaiden omat kokemukset homeopaattisen hoidon antamasta avusta.

Skeptikkojen levittämä väärä tieto
Moni skeptikko väittää, että ei ole olemassa tutkimusta, joka osoittaisi homeopatian toimivan, kirjoittaa Dana Ullman Huffington Post-lehdessä. Homeopatian vaikutuksista on julkaistu paljonkin tutkimusta -ottaen huomioon aiheen leimautumisen pseudotieteeksi ja rahoituksen saamisen vaikeuden- sellaisissa vertaisarvioiduissa lehdissä kuin *the Lancet*, *BMJ*, * Pediatrics*, *Pediatric Infectious Disease Journal*, *Chest* ja moni muu.

Ullman arvelee, EI TUTKIMUSTA väitteiden pohjautuvan pääosin nykyiseen systeemiin, jossa mikä tahansa mikä uhkaa lääkeyhtiöiden taloudellista ylivaltaa tai biolääketieteen filosofiaa ja maailmankuvaa, pyritään torjumaan leimaamalla se huuhaaksi tai noituudeksi. On vedottu myös siihen, että pienillä pitoisuuksilla ei voi olla vaikutusta. Tämä on pötyä, toteaa Ullman, ja muistuttaa *hormeesi*na tunnetusta ilmiöstä, jossa pieni määrä myrkyksi tunnettua ainetta saattaa toimia lääkkeenä. Tai kuten Paracelsus, 1400-luvulla elänyt lääkäri, alkemisti ja tutkija sen sanoi ; ”Kaikki aineet ovat myrkyllisiä; vain annos ratkaisee, onko kyseessä myrkky vai ei”.