Kurssit 2018-2019
Porin Luontaislääkintäkeskus toteuttaa syksyllä 2018

ELÄMÄSI KUNTOON kurssin

Lähde mukaan yksin tai porukalla ja laita elämäsi kuntoon

UUTTA TIETOA GEENIEN
VAIKUTUKSISTA TERVEYTEEN

Tästä sivuille
Elämäsi kuntoon -kurssin suuren suosion johdosta järjestämme toisen kurssin. Ohessa uusi kurssikalenteri.
Elämäsi kuntoon kurssi käsittää 4 seminaaria
1 x kk tiistai -iltaisin klo 17.30 - 20.30

Moni ihminen miettii, että jotakin pitäisi tehdä oman hyvinvoinnin lisäämiseksi. Usein se jää kuitenkin vain ajatuksen tasolle. Elämäsi kuntoon -kurssin tarkoitus on aktivoida ihmiset hoitamaan itseään ja läheisiään luonnollisin keinoin. Kurssilla paneudumme myös erilaisiin kehon mittauksiin ja geenitutkimuksiin, joilla saadaan tietoa elimistön toiminnasta.

Kurssilla käydään läpi uusimpia tutkimuksia geenien vaikutuksista erilaisiin sairauksiin ja sitä, miten ihminen voi itse vaikuttaa geenien ilmentymiseen. Kurssilla paneudutaan ravinnon ja luonnollisten ravintolisien mahdollisuuksiin ohittaa ja sulkea huonosti toimivien geenien toimintaa. Kurssilla annetaan ravitsemusneuvontaa ja käydään läpi erilaisia ruokavalioita.

Kaikki neljä seminaaria suorittaneille kurssista todistus ja Homeopaattinen lääkintä -kirja (arvo 20€) Myönnämme 10 % alennuksen seminaaripäivinä käsiteltävistä tuotteista.

1. Seminaari tiistai 11.9. 2018 klo 17.30-20.30
Immuunipuolustuksen tukeminen ravitsemuksellisin keinoin

Immuunipuolustuksen tarkoitus on säilyttää koko elimistön tasapaino, sillä kaikki sairaudet johtuvat viimekädessä immuunipuolustuksen pettämisestä. Kurssilla paneudutaan niihin tekijöihin, joilla immuunipuolustusta voidaan tukea ja vahvistaa torjumaan niin tarttuvia tauteja, kuin kroonisia sairauksia. Kurssilla käydään läpi tulehdusta estävää ruokavaliota, tärkeimpiä vitamiineja ja hivenaineita sekä homeopaattisia valmisteita, joilla immuunipuolustusta voidaan vahvistaa. Seminaarissa paneudutaan immuunipuolustuksen, kilpirauhasen ja lisämunuaisten toimintaan sekä niihin vaikuttaviin vitamiineihin ja hivenaineisiin sekä gluteenittomaan ruokavalioon.

Ensimmäisessä seminaarissa keskitytään nesteaineenvaihdunnan ja lymfajärjestelmän tehostamiseen sekä kuona-aineiden aktiiviseen poistoon.

2. Seminaari tiistai 9.10. 2018 klo 17.30-20.30
Ruoansulatuselimistön ja ruokavalion merkitys terveydelle

Jos vatsa ja suolisto eivät ole kunnossa, niin sillä on vaikutusta koko ihmisen hyvinvointiin. Vatsan turvotus, ilmavaivat, ripuli tai ummetus ovat merkki ruoansulatuselimistön ongelmista. Kurssilla käydään läpi vatsa- ja suolisto-ongelmien syitä sekä erilaisia ruokavalioita (mm. vähähiilihydraattinen ruokavalio), joiden avulla ongelmiin voidaan saada helpotusta.

Toisessa seminaarissa perehdytään mm. kuitujen, entsyymien, maitohappobakteerien ja prebioottien vaikutuksiin elimistössä. Kurssilla opetetaan tekemään myös helppo suoliston suolahuuhtelu, jolla moni on päässyt eroon kiusallisista vatsa- ja suolistovaivoista.

Suolahuuhtelu sopii erinomaisesti, jos on kärsinyt pitkään suolisto- tai vatsaongelmista, kroonisista tulehduksista, allergioista, homealtistuksesta jne. Vatsavaivojen syynä voi olla ohutsuolessa kasvavat haitalliset bakteerit ja maitohapon kertyminen ohutsuoleen. Suolavedellä saadaan puhdistettua tehokkaasti erityisesti mahalaukku ja ohutsuoli.

3. Seminaari tiistai 13.11. 2018 klo 17.30-20.30
Hormonitoiminnan tukeminen luonnollisesti

Hormonitoiminnalla on vaikutusta koko elimistöön, esimerkiksi erilaisiin kiputuntemuksiin, stressiin, mielialavaihteluihin, lämmönsäätelyyn, limakalvojen ja ihon kuntoon. Ainoa apu, jota naisille hormonaalisiin ongelmiin yleensä tarjotaan, ovat hormonikorvaushoito ja E-pillerit, jotka lisäävät naisten veritulppa- ja syöpäriskiä.

Hormonilääkkeiden ja E-pillereiden käyttö lisäävät mm. B- ja E-vitamiinien tarvetta. Jos elimistössä on esimerkiksi B-vitamiineihin liittyviä geenivirheitä, niin elimistö ei kykene hyödyntämään synteettisiä B-vitamiineja vaan ne jäävät verenkiertoon rasittamaan elimistöä. B-vitamiineihin liittyvä häiriö näkyy usein verikokeissa isoina foolihappo tai B-12-vitamiini pitoisuuksina. Tällaisessa tapauksessa ainoa ratkaisu on nauttia luonnollisia, aktiivisia B-vitamiineja, joissa on mukana B-vitamiinin aineenvaihdunnalle tärkeät koentsyymit.

Kilpirauhasongelmat ovat hyvin yleisiä ja ainut apu mitä niihin yleisimmin tarjotaan, on tyroksiinia sisältävä lääke, joka ei kuitenkaan poista kaikilta oireita. Kilpirauhasen toimintaa voidaan tehostaa oikeanlaisella ruokavaliolla ja hivenaineilla. Kurssilla paneudutaan mm. sukupuolihormonien, lisämunuaisten ja kilpirauhasen sekä sokeriaineenvaihdunnan tukemiseen luonnollisin keinoin.

Kolmannessa seminaarissa käydään läpi rasvahappojen ja rasvaliukoisten vitamiinien vaikutuksia elimistön hormonaalisiin toimintoihin. Rasvahapoilla ja rasvaliukoisilla vitamiineilla on suuri merkitys koko hormonaaliseen järjestelmään. Seminaarissa tutustutaan myös erilaisiin tutkimuksiin, joilla saadaan tietoa elimistön geneettisistä ominaisuuksista, joilla on vaikutuksia hormonaalisiin toimintoihin ja rasvahappoaineenvaihduntaan.

4. Seminaari tiistai 11.12. 2018 klo 17.30-20.30
Miten tuki- ja liikuntaelimistö pidetään kunnossa

Pää-, niska- tai selkäkivun syyt voivat olla stressin ja murehtimisen aiheuttamia. Nivelvaivojen syyt eivät välttämättä ole nivelessä, vaan niveliin kiinnittyvien lihasten jännitystilassa. Kipujen syynä voi olla myös tulehdustilat. Kurssilla käydään läpi stressin hallintaa ja annetaan itsehoito-ohjeita erilaisten kiputilojen hoitoon.

Neljännessä seminaarissa keskitytään lihaksiin, luustoon (osteporoosiin), tuki- ja liikuntaelimistöön vaikuttaviin ravintoaineisiin ja homeopaattisiin valmisteisiin sekä tulehdusta estävään ruokavalioon. Seminaarissa käydään läpi mm. elimistön happoemästasapainon merkitystä kroonisiin sairauksiin.

Hapan elimistö altistaa kehon tulehduksille ja kroonisille kivuille. Tutkimuksissa on paljastunut, että hapan elimistö aktivoi suuren solunsisäisen vaikeasti hallittavan tulehdustekijän, inflammasomin, käyntiin. Inflammasomi on liitetty mm. seuraaviin kroonisiin sairauksiin: fibromyalgia, kihti, nivelreuma, psoriasis, tyypin 2 diabetes, Addisonin tauti, pernisiöösi anemia, sydän- ja verisuonitaudit sekä erilaiset syövät. Ravintolisillä voidaan hillitä tehokkaasti inflammasomin aiheuttamaa tulehdusta.

 
Kurssilla opettajina toimivat:
Merja Lindström luontaislääkintäkouluttaja, diplomihomeopaatti
Marjo Sukeva-Hakanpää fytonomi, hierontaterapeutti, sairaanhoitaja AMK
 
Kurssin hinta 29 € per seminaari.
Laaja kurssimateriaali kuuluu hintaan.Ilmoittautumiset ja tiedustelut:

Luontaislääkintäkeskus puh 02-6413 444
Yrjönkatu 15, 28100 Pori (Teljäntori)
Ma-ke klo 10-17.

Luontais-Prisma, 02-6413 442
Itäkeskuksenkaari 6, Mikkolan Prisma, Pori
Ma – Pe klo 10 – 19. La klo 10 – 16

Sähköpostilla:


Kurssipaikka:
Luontaislääkintäkeskus
Yrjönkatu 15, 28100 Pori
Oikeus muutoksiin pidätetään.


     
       
 
Blogi